Red Bull: "Pneurile, principalul motiv pentru care nu am câştigat în Australia"

de Daniel Popescu
Joi, 21.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull consideră că degradarea rapidă a pneurilor l-a împiedicat pe Sebastian Vettel să lupte pentru victorie în Australia, însă echipa a identificat deja o soluţie.

Red Bull Racing a demonstrat sâmbătă la Melbourne că deţine cel mai rapid monopost pe un tur de circuit, după ce Sebastian Vettel şi Mark Webber au monopolizat prima linie a grilei de start.

Cursa a fost ulterior câştigată de Kimi Raikkonen datorită unei strategii cu două opriri la boxe, iar Helmut Marko, consultantul Red Bull, a admis că monopostul RB9 are probleme cu degradarea excesivă a pneurilor.

"Raikkonen nu a făcut pur şi simplu o oprire la boxe mai puţin decât noi, ci a fost în mod constant rapid fără să aibă parte de degradarea majoră a pneurilor cu care ne-am chinuit noi. Trebuie să gestionăm mai bine pneurile", a declarat austriacul pentru postul de televiziune Servus TV.

Urmareste Automarket
Marko afirmă că secretul remedierii problemei este legat de setările adoptate pentru monopost, întrucât Webber a gestionat mai bine cauciucurile decât Vettel pe parcursul cursei.

"Webber a avut setări uşor diferite în Australia şi acestea au fost un pic mai bune.

Am învăţat că nu trebuie să ne concentrăm pe calificări. Există lucruri mai importante decât cel de a fi rapid pe un singur tur, cum ar fi să fii rapid pe parcursul întregii curse. Pe asta ne vom concentra mai mult de acum", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (10)

  • ghita444
    Mai Marko, tu le sti pe toate,mare noroc ca Red Bull te au in echipa ,ce vo mai cauta pe acolo Chrstian Horner numai el cred ca stie.Defapt tu ai o ideie foarte buna vizavi de calificari adica sa nu mai trageti pt pole ci pt o clasare mai in spate,pe undeva prin Q2.Va doresc succes.
    18 5
  • gasiti voi cv...
    fac ei o magarie ca de obicei si vor fii "competitivi" !
    8 10
  • E perfect! Sa foloseasca setarea lui Weber si vor termina cu ambele monoposturi la jumatatea clasamentului.
    13 7
  • qwerty
    daca masina merge prost "pneurile sunt devina"
    daca masina merge bine "inginerii au facut o masina f buna"
    15 4
  • Nu pneurile au fost de vina, ci ceilalti piloti au fost prea buni pentru Red Bull si Vettel, ca despre Webber nu se poate vorbi. Cu noroc au prins si podiumul. Dar nici nu s-au putut atinge de Alonso si Kimi. Daca erau pneurile, pierdeau victoria pe final. Toata cursa nu s-au atins de Alonso si Kimi. Asa ca... oare cine-i de vina? Normal ca Alonso si Kimi, nu stiu cum si-au permis sa-l depaseasca pe Sebi. Lasa ca data viitoare o va face si Massa, cu siguranta.
    11 7
  • mirel_f1
    Clar cistiga cel care menajeaja cel mai bine pneurile ,dar monopostul nu trebuie luat an calcul oare?
    6 0
  • @ghita444 asta e pe sursele tale din interiorul team`ul RBR, nu`i asa?!
    2 6
  • Webberu
    Daca lui Webber nu i s-ar fi "aranjat" unitatea ECU nu-l mai vedeam pe Vetel pe podium.Ma astept ca in masina lui Webber sa aiba multe probleme...pana se distanteaza in clasament Vetel.
    9 8
  • Lasati`o balta cu teoriile conspiratiei. Un monopost nu se poate "aranja" fara stirea pilotului. Acesta ar sesiza imediat diferentele. Si in plus ce rost ar avea sa faca o chestie pe ascuns cand i se poate spune in fata ca el e pilotul nr 2 si trebuie sa`i apere spatele coechipierului. E ca si cum ai spune ca seful de la birou ti`ar baga un virus in calculator pentru ca colegul tau sa fie mai bun decat tine. E o aberatie. Webber NU este mai bun decat Vettel si e logic ca pilotul mai bun din echipa sa primeasca tratament preferential. Al doilea pilot va fi mereu cobaiul, pentru ca cel mai bun pilot sa primeasca cel mai bun material pentru cursa.
    13 6
  • fernando alonso.....nr 1
    6 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru