Red Bull: "Problema lui Vettel cu cutia de viteze nu a fost inventată"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.11.2011
Christian Horner susţine că defecţiunea la cutia de viteze suferită de Sebastian Vettel la Interlagos nu a fost inventată cu scopul de a-i permite lui Mark Webber să câştige cursa.

Mark Webber a obţinut duminică la Interlagos prima şi singura victorie din sezonul 2011, profitând la maxim de problemele înregistrate de Sebastian Vettel la cutia de viteze cu treptele a doua şi a treia.

Ulterior, campionul mondial nu a avut nicio emoţie să se menţină pe poziţia a doua, element care a condus la numeroase teorii potrivit cărora Red Bull Racing a inventat pur şi simplu aceasta defecţiune pentru a-i permite australianului să-şi treacă numele pe lista câştigătorilor de curse din 2011. Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a negat însă speculaţiile şi insistă că defecţiunea la cutia de viteze a fost reală.

"În mod categoric, oricine a ascultat conversaţia dintre inginerii de cursă sau s-a uitat în spatele garajului la activitatea desfăşurată pentru acea cutie de viteze ar fi văzut că defecţiunea a fost reală. Evident că întotdeauna vor exista oameni care au teorii, dar în mod categoric a fost o problemă şi modul în care acea cutie de viteze a rezistat până la sfârşit mă depăşeşte.

Din fericire a rezistat şi Webber a meritat victoria. A fost rapid tot weekendul şi, după ce a devenit lider, a pus capul în pământ şi şi-a construit avansul", a precizat el.

Totuşi, Horner a admis că vettel i-a cedat poziţia de lider lui Webber în mod deliberat, imediat ce australianul a ajuns în spatele său aproape de jumătatea cursei.

"Predicţia iniţială a fost că ar putea ajunge la jumătatea cursei, aşa că am monitorizat cutia şi apoi am observat un parcurs constant. L-am informat pe Vettel, care a încercat să gestioneze problema prin ajustarea stilului de pilotaj. Webber l-a ajuns din urmă, Vettel a comunicat prin radio că îl va lăsa să treacă în virajul 1 şi, evident, a făcut asta", a adăugat el.

Via | Autosport

Comentarii (13)

  • horner
    pana si el crede ce a zis, mai putin o lume intreaga, mai bine o lasa balta si nu declara nimic, de ochi lumi poate decalra verzi si uscate dar pe pista s-a vazut clar ca nu a avut nici o problema, si ferari puteau declara ca Alo avea probleme la cutie, la Ham sa vazut clar, asa ca la cate au facut anul acesta ce mai conta una, in rest numai bine, vin sarbatorile si o sa uitam tot ce a fost anul asta, numai bine si sarbatori fericite la toti!
    18 5
  • BackonYou
    RedBull.
    Lasand deoparte tot felul de argumente pe anul acesta, ma gandeam la faptul ca a fost o perioada cand echipa Redbull era ca si moarta (era Shumacher) , si cred ca nimeni nu-i acorda vre-o sansa echipei. In intr-un fel ma bucur ca in F1 exista acea sansa incredibila cand o echipa infloreste surprinzator. Numai bine si anul care vine sa fie mult mai spectaculos in viata F1.
    4 4
  • RedBull
    Eo-s fana RedBull!Ma bucur foarte mult ca Vettel este a2-a oara Campion Mondial,dar faza cu cutia de viteze e vrajeala pe fata!:-<
    Simcer...Faza asta nu mi-a convenit nici mie....Adica cu cutia de viteze stricata sa mai faci si record de pista...Pe bune?
    Vorba voastra,may bine nu mai declara nimic pt. ca multa lume si-a dat seama de ce au facut...Si nici Webber nu parea prea incantat...:-
    14 8
  • @BaconYou
    In era Schumacher nu s-au facut scenari ca cel din Brazilia,iar Schumacher nu a spus niciodata ca se simte ca Senna!Sa le fie rusine cit despre Vettel ii un mare idiot pentru afirmatia facuta!
    16 9
  • WOW
    1. vettel a mers constant toata cursa, a incetinit doar cand webber a trebuit sa treaca de el
    2. a facut cel mai rapid tur
    3. a si zis prin radio ca el poate reveni pe primul loc si poate face tururi rapide...i s-a zis sa stea cuminte
    la urma urmei, e treaba lor ca cau facut miscarea asta, dar prea pe fata...si vorba lui Robert83pit, nu poti sa te compari cu Senna dupa o astfel de magarie...a fost desene animate...nici macar webber nu s-a bucurat cum trebuie la sfarsit..cel putin nu echipa si nici cu vettel..."Congratulations Mark, you won the Brazilian GP, well done!" ...."Thanks"....cam asta a fost dialogul...
    9 5
  • Robert83pit
    Ai uitat de celebrul ordin adresat lui Rubens Barichello de pe A 1 Ring ,,Let Michael Pass,,
    8 0
  • @garbage_man
    Ai dreptate ,dar nu uita cind schumacher defila cu ferrari se stia ca barichello este pilotul nr.2 si nu se va putea bate la titlu atita timp cit schumacher era acolo!Dar aici scenariul a fost unul prost!In era Schumacher mereu au fost ordine de echipa!
    7 0
  • Robert83pit
    Ce e grav la faza asta e că Hoțul strigă Hoțul.. după ce s-au bătut cu cu pumnii în piept că nu există ordine de echipă,acum au procedat la fel..
    7 2
  • BackonYou
    Redbull
    "Intr-un fel"
    1 0
  • red bull
    ....treaba lor, pot sa spuna ce vor, iar noi nu trebuie sa ne uitam in ,,gura,, lor........
    3 1
  • BackonYou
    RedBull.
    Cat despre nemultumirea lui Webber dupa final, face parte din generatia adevarat de piloti, si este genul de pilot care vrea sa arate ca poate( un adevarat pilot), dar nu cum s-a intampla ieri. Pacat .
    12 1
  • mobius
    un gest care caracterizeaza
    Intr-adevar, Webber este din generatia veche de piloti care ca si Button si Alonso au mai prins din vremea cand onoarea si lupta cavalereasca insemnau ceva pe pista ( episodul Schumacher amintit mai sus, care la vremea respectiva m-a iritat si pe mine, este totusi de alt tip ) . Webber a fost vizibil marcat de gestul de-a dreptul obscen al lui Vettel, prin care acesta a tinut sa-i arate dispretul. Din pacate Webber se afla acum intr-o situatie delicata, dar cu siguranta dupa ce se va retrage vom afla mai multe despre clipele urate petrecute la RBR.
    5 0
  • mai conteaza?
    era ultima cursa titluriile erau deja acontate ce mai conteaza acum daca au inventat sau nu totul? prostia lor a fost ca apoi au venit cu declaratiile astea eu in locul lui Horner taceam si imi vedeam de treaba
    eu cred ca mai degraba au facut asta ca sa mai refaca din relatia care o au pilotii intre ei si relatia echipei cu webber in conditiile care acesta va alerga si la anu pt ei
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru