Red Bull Racing va utiliza în 2016 motoare Renault sub brandul TAG Heuer

de Daniel Popescu
Vineri, 04.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a confirmat oficial că în sezonul 2016 va utiliza motoare Renault care vor purta brandul producătorului de ceasuri TAG Heuer, unul dintre noii sponsori ai echipei.

La numai câteva ore după ce Renault a confirmat oficial că rămâne în Formula 1 cu propria echipă, Red Bull Racing şi-a oficializat planurile pentru sezonul următor.

Conform tuturor aşteptărilor, cvadrupla campioană mondială va utiliza în continuare unităţi de propulsie furnizate de Renault, însă acestea vor fi cunoscute drept TAG Heuer, după numele producătorului de ceasuri care a devenit şi unul dintre principalii sponsori ai echipei.

În acest fel, Red Bull se va distanţa la nivel public de Renault după un sezon 2015 presărat cu numeroase acuzaţii de incompetenţă sau rea-voinţă. Motoarele furnizate de Renault vor fi însă diferite de cele pe care constructorul francez le va furniza propriei echipe anul viitor, întrucât Red Bull va colabora cu compania Ilmor pentru dezvoltarea acestora.

Parteneriatul lor tehnic cu Ilmor ne oferă încredere şi aşteptăm cu nerăbdare sezonul 2016.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
"Suntem mulţumiţi că Renault confirmă devotamentul pe termen lung pentru Formula 1 şi dorim să le mulţumim pentru contribuţia făcută echipei începând din 2007.
Parteneriatul lor tehnic cu Ilmor ne oferă încredere şi aşteptăm cu nerăbdare sezonul 2016"
, a explicat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

Nu este pentru prima oară când TAG Heuer devine brandul unui motor de Formula 1. În perioada 1984-1987, McLaren a concurat cu motoare Porsche care purtau de asemenea numele TAG Heuer. De altfel, producătorul de ceasuri a fost sponsor la McLaren în ultimii 30 de ani, însă a renunţat la colaborarea cu echipa britanică în urma rezultatelor modeste obţinute cu motoare Honda.

Via Red Bull Racing

Comentarii (3)

  • Ce vad ca nu specifica nimeni este cum vor repartiza FIA tokeni de dezvoltare pentru RB. Odata ce primesc motorul intern de la Renault si ei lucra pe cont propriu la restul....
    13 2
  • ce frumos ar fi sa castige red bull la anul si renault sa nu poata sa se laude
    3 2
  • In 2016 vor termina sezonul inaintea Ferrari.Cheers!
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru