Red Bull refuză să dezvăluie motivul schimbării nasurilor monoposturilor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.05.2012
Red Bull Racing nu a oferit nicio explicaţie pentru care a înlocuit nasul monopostului RB8 pentru Sebastian Vettel şi Mark Webber în cursa de la Barcelona.

Red Bull Racing a avut parte de un weekend modest în Marele Premiu al Spaniei, în care Sebastian Vettel şi Mark Webber au terminat doar pe locurile şase şi, respectiv, 11.

O particularitate a cursei a fost că ambii piloţi Red Bull au înlocuit nasul monoposturilor la un moment dat, însă până în prezent nu există nicio explicaţie în această privinţă. Mai mult decât atât, Vettel susţine că nu ştie motivul pentru care echipa a decis să modifice această componenta, mutare în urma căreia a pierdut secunde preţioase la boxe.

"Sincer să fiu, nu ştiu care a fost problema. Nu cred că am avut o defecţiune la nas. Am spus prin radio că am simţit că s-a stricat sau s-a blocat ceva [...] şi am decis să schimbăm nasul pentru a fi siguri. Asta ne-a costat ceva timp, dar a fost o decizie bună, pentru că mi s-a spus că s-a rupt ceva la partea stângă a aripii faţă. Nu ştiu de ce. Nu am lovit pe nimeni şi nimic", a declarat germanul.

La rândul său, Webber susţine că nu înţelege motivele pentru care aripa faţă a monopostului s-a deteriorat la un moment dat.

"Nu ştiu unde am deteriorat aripa faţă, dar a trebuit să intru la boxe pentru un nas nou.

Am pierdut mult timp, nu numai în acel tur, ci şi cu două-trei turiri înainte, când începuse să vibreze", a explicat australianul.

În schimb, şeful Christian Horner a refuzat să dezvăluie cauzele exacte pentru care aripile faţă ale celor doi piloţi au cedat în timpul cursei.

"Am avut o deteriorare a aripii faţă pe ambele monoposturi care au necesitat două schimbări ale nasului. Cu toate acestea, Vettel a recuperat şi a terminat pe şase după ce i-a depăşit pe cei doi de la McLaren şi pe Rosberg în ultimele tururi şi, prin urmare, conducem în continuare clasamentul piloţilor şi clasamentul constructorilor", a precizat britanicul.

Întrucât ambii piloţi au avut nevoie de un nou nas, nu este exclus să fie vorba despre o defecţiune de fabricaţie la cele două componente.

Via | SkySports | Red Bull

Comentarii (3)

  • Strengarii... :))
    Incearca si ei noi componente,posibil si defect de fabricatie,proiectare...dar sincer,ma indoiesc ;) ! Gustul e dulce cand castigi si tot castigi,si amar cand incepi sa mai si pierzi si sa nu ti mai fie asa usor... Sper sa nu se apuce Horner sa ne tot citeze din anii trecuti sau sa i tot dea cu punctele din clasament k nu au nici o sansa sa ramana acolo cu clasari de genul asta.P.S. Lotus e pe creasta valului in momentul asta,chiar si fara victoria lui Maldonado,sunt rapizi si constanti in cursa,iar sa reusesti sa fi constant ca si timpi pe toata perioada cursei...e ceva sa ai o forma buna si sa fi egal sau peste oricare ca si timp,cu aceeasi uzura a pneului.
    1 0
  • Strengarii...P.S.
    M am referit la victoria lui Maldonado pt ca multi compara sau dau Wiliams ul ca fiind in ceea mai buna forma,si cu victoria lui sau nu,eu tot Lotus ul il vad in fata...sper sa ma contrazica Force India cursa urmatoare :)))) !!!
    1 0
  • de fapt
    I s-a stricat doar lui Sebastian si l-au chemat si pe Mark ca sa nu existe discriminari ;)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru