Red Bull şi McLaren critică reacţia Scuderiei Ferrari de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.06.2010
Red Bull şi McLaren consideră că Ferrari a exagerat când a afirmat că rezultatul cursei de la Valencia a fost manipulat de comisari.

Fernando Alonso a criticat vehement întârzierea cu care Lewis Hamilton a fost penalizat cu un drive-thorough în Marele Premiu al Europei pentru depăşirea Safety Car-ului, întrucât acest lucru i-a permis să rămână pe locul 2.

Spaniolul consideră că rezultatele finale ale cursei au fost "manipulate" de comisari, însă echipele rivale nu sunt de aceeaşi părere. Chiar dacă admite că regulamentul Safety Car-ului are neclarităţi,

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, consideră că reacţia Scuderiei Ferrari este exagerată.

"Nu cred (n.r - ca cursa a fost manipulată). Cred că regulamentul Safety Car-ului nu a jucat în favoarea Ferrari şi poate că McLaren au fost puţin neascultători în modul în care au concurat, dar au primit o penalizare pentru asta. Asta nu i-a costat, dar pur şi simplu aşa s-a întâmplat. Nu cred că a fost manipulare. FIA trebuie doar să se uite la reguli pentru viitor", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

La rândul său, Martin Whitmarsh l-a apărat pe Hamilton afirmând că lucrurile s-au desfăşurat cu mare rapiditate şi ca încălcarea regulamentului s-a produs pentru o diferenţă de amplasare foarte mică.

"Priviţi incidentul în sine, este foarte, foarte greu să eviţi ce s-a întâmplat, a fost la scara minusculă.

Problemele ajung întotdeauna la comisari, care au luat o decizie. Din expeirenta mea în sporturile cu motor, asta este destul de normal, dar poate că Alonso are un alt set de experienţa", a precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (17)

  • Andrei
    Ferarri
    E hotie,este inadmisibil ce se intampla.Hamilton a vazut masina dar a preferat sa treaca
    20 22
  • Jalnic!
    Hamilton a dat dovada de lasitate si a avut mult noroc pentru ca a fost penalizat prea tarziu. Hamilton pana acum este campionul norocului.
    Mi se pare un circ ieftin pe care cei de la FIA nu vor sa-l recunoasca. Doar de-aia e F1, ca sa fie circ. Cu totii stiu ca Hamilton a vazut Safety Car-ul, dar a vrut el sa treaca. RUSINE HAMILTON! Macar Safety Car-ul sa depaseasca si el, ca altceva nu e in stare. Ma intreb ce satisfactie o avea cand depaseste Safety Car-ul?
    La simtit pe Alonso in spate, care era foarte rapid, Massa la fel si a fugit de ei. Daca nu era acel accident al lui Webber, cu siguranta, era o dubla Ferrari.
    15 19
  • Alonso
    @maryo37: frate, si eu cred ca ham a gresit, si ca alonso are dreptate, dar dubla nu era, n-ai vazut ce zburau aia de la Red Bull si la propriu si la figurat...
    12 4
  • "dar poate că Alonso are un alt set de experienţa"
    Foarte misto afirmatia!
    Saracu alonso nimeni nu-i da dreptate, e "NEVINOVAT"!
    Se vede clar ca toata lumea are ceva cu el. Au avut treaba cei de la McLaren, apoi Piquet si acum FIA.
    E inadmisibil asa ceva! Nu-mi vine sa cred!
    Propun retragerea a cate 50 puncte de la primii din clasamentul general. DOAR ASA SE POATE FACE DREPTATE!

    Asa ma bucur de mult! :)) Radiez de multumire cand vad fanii rosii agitandu-se si exprimandu-si nemultumirea!
    Va rog nu stati in spate! Comentati! Nu tineti frustrarea in voi!
    HA!
    19 13
  • Fratii mei albi...
    ...ceeee atata tevatura ptr o incalcare a regulamentului care a si fost sanctionata?! Omu' a gresit si a fost penalizat ptr asta. Eu zic sa le dam credit oamenilor astia doi (si altora, ca sigur se pricep mai bine ca noi toti la un loc) care spun clar ca a fost o situatie la limita, o conjunctura speciala unde pilotul trebuia intr-o secunda sa analizeze mai multe informatii si sa ia o decizie f importanta... Asta e, a ales-o pe-a gresita - A PLATIT!
    Hai sa nu ne amintim acum (ca si replica) de multe alte situatii in care altii au facut greseli mai mari si nici macar nu au fost penalizati! Pe de alta parte, eu inteleg si frustrarea celor de la Ferrari (si fanilor lor), clar ca meritau mai mult, dar ASTA E SPORTUL, uneori chiar nu te ajuta sortii / conjuncturile, chiar daca ai fi meritat! Asa-i si-n viata! Dar acum si sa te racaie mai tare pe ce loc e alt pilot decat ce faci tu in cursa... mie asta imi spune multe!
    Nu pot sa fiu de acord cu incorectitudinea / smekeria, dar cred ca ar fi mai bine sa privim lucrurile mai in profunzime, sa intelegem EXACT situatia si apoi sa "taiem capete".
    15 7
  • salutare
    ce imi place mie.,e faptul ca va certati aici ca chiorii,de parca v-ar asculta cineva,care conteaza de la Ferrari,Mclaren sau RedBull!!!!!!!!!!
    9 0
  • Formula x
    @mad79 Adevar graiesti!
    6 0
  • rayn380
    @maryo
    Vorba aia: Pamantul codrii viseaza - ma refer la afirmatia ta, cum ca Ferrari ar fi obtinut dubla....Se pare ca inca ati uitat de marsavia celor de Ferrari cu testele trucate de dinaintea cursei. Uite ca aceasta smekerie li s-a intors. Nimic nu ramane neplatit pe lumea asta, ma refer la faptele rele pe care oamenii le fac pe acest pamant. Nimic nu ramane nepedepsit, tine minte asta, iar Ferrari a fost mai mult sau mai putin in aceasta situatie....
    9 4
  • rayn380
    "Nimic nu ramane neplatit pe lumea asta"
    Sa fie asa!
    6 7
  • ctlnmihai
    Red Bull şi McLaren critică reacţia Scuderiei Ferrari de la Valencia
    Experienta lui Alonso la care s-a referit si Whitmarsh se rezuma la a da vina pe altii ..chiar ma intreb la urmatoarea cursa cine vor fi vinovatii in cazul in care acesta nu va castiga
    8 3
  • @mad79
    De aceea a fost facut un site, ca sa-ti spui parerea personala. Daca nu aveai nicio parere, puteai sa stai linistit in banca ta ca ne dadeam seama singuri de acest lucru. Nu este o cearta, nu vad care tipa, cine se bate, doar ca fiecare dintre noi are dreptul sa-si spuna parerea. Chiar si o parere gresita este buna, deoarece ea duce la noi dezbateri iar intr-un final putem afla macar o mica parte din adevar sau un adevar care sa multumeasca "majoritatea" Greu cu liberalismul. Sau esti un pui de Ceausescu?
    4 2
  • salutare
    @maryo
    sa stii ca am parere,insa unoeri mai bine te abtii decat sa spui acelasi lucru de zeci de ori,sub o alta forma,dar cu continut identic!
    DA,Hamilton a gresit,cum,unde e de datoria comisarilor sa o judece.....aaa.......au judecat-o si l-au pedepsit pe Lewis,dar lui Alfonsito nu ii convine........hai sa facem regulile dupa cum vrea TOREADORUL SPANIOL!!!
    7 4
  • ham
    hamilton a vazut SC, a franat,incetinindul pe alonso si pe urma a depasit SC,alonso nu a mai putut sa treaca de SC si uite asa hamilton a luat un tur in plus fata de toti mai putin de vettel,a fost o viclenie din partea lui,penalizarea aceea e mult prea mica fata de turul in plus castigat de el,dar scopul scuza mijloacele,bravo lui se vede ca vrea sa ajunga campion din nou,personal m-a obosit alonso care doar stie sa se planga si il intereseaza doar unde este hamilton pe pista,bravo mclaren bravo redbull,ma bucur ca weber nu a patit nimic in acel groaznic accident,ferrari ar fi bine sa se apuce de inot pt sfarsitul sezonuluui si sa puna mana sa-si faca masina daca vor performante pt la anul,pacat ca masina se dezvolta in jurul lui alonso,massa are cel mai mult de suferit din cauza asta si asta se vede din prestatiile lui,alta data un pilot rapid,acum o sicana mobila...
    6 10
  • me_najanaja
    In rest sunt perfect de acord cu tine! Dar aia cu turul e deplasata rau!
    1 2
  • ....
    Pilotii ar trebui sa se lupte pe pista, nu sa stea la semaforul boxelor, pt ca acesta arata culoarea rosie sau sa fie despartiti de safety-car. Nu conteaza ca Hamilton a depasit masina de siguranta, nu asta este problema. Problema este ca Alonso nu a avut nici o sansa de a reveni acolo unde era inainte de intrarea safety-car-ului in pista. Sunt convins ca indiferent cine ar fi fost in locul lui Alonso nu reusea sa termine mai sus decat a facut-o spaniolul.
    7 0
  • @Mario37
    "La simtit pe Alonso in spate, care era foarte rapid, Massa la fel si a fugit de ei. " :)))))))))) Nu ma pot abtine din ras :)))))))) Alonso si Massa erau rapizi :)) Bai baiatule degeaba te uiti la F1 , esti de teapa lui Miky si Viky , nimic nu intelegi sau esti chior :))) Cred ca Whitmarsh a fost cel mai transant : "Din expeirenta mea în sporturile cu motor, asta este destul de normal, dar poate că Alonso are un alt set de experienţa " . Nu putea sa spuna mai bine despre Alonso . Macar Alonso sa se gandeasca la cursa viitoare sa nu-l mai depaseasca vreun kamikaze gen Kobayashi :))
    5 3
  • mobius
    Valencia
    Reactia lui Alonso este perfect normala, are dreptate cand spune ca FIA a viciat rezultatele cursei, iar comportamentul lui Hamilton se inscrie in nota cu care ne-a obisnuit deja. Ceea ce s-a intamplat la Valencia cu echipa Ferrari si nu numai, cred eu tine de organizare si de regulament, cazurile de penalizare ar trebui mai bine precizate si de asemenea si penalizarile clar definite. Pe de alta parte ce se intampla in cadrul echipei Ferrari nu tine de piloti ci mai de graba de conducerea tehnica a echipei si mai ales de Domenicali. Singurul lucru remarcabil care s-a produs in cursa de la Valencia este faptul ca Webber nu a patit nimic in urma gravului accident suferit, accident de care este vinovat in totalitate, dupa parerea mea, Kovalainen.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru