Red Bull şi Toro Rosso, singurele echipe care vor să testeze în Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.04.2012
Red Bull şi Toro Rosso sunt singurele echipe care preferă ca testul pentru tineri piloţi să aibă loc în Abu Dhabi, în timp ce toate celelalte 10 echipe vor testa la Silverstone.

Sesiunea anuală de teste dedicată tinerelor talente evidenţiază încă o dată puternicile divergente din echipe, care au început cu contradicţiile privind acordul pentru reducerea costurilor şi au continuat cu părăsirea FOTA de unele dintre acestea.

De data aceasta, mărul discordiei este sesiunea de teste dedicată tinerelor talente din Formula 1, care în ultimii ani a avut loc după Marele Premiu din Abu Dhabi din luna noiembrie.

Întrucât în acest sezon ultimele şase curse au loc într-un interval de numai opt săptămâni, mai multe echipe au propus ca sesiunea de teste pentru tineri piloţi să se desfăşoare la Silverstone după Marele Premiu al Marii Britanii, idee acceptată de 10 echipe.

Singurele care au refuzat propunerea au fost Red Bull Racing şi Toro Rosso, care vor să testeze singure la Abu Dhabi în luna noiembrie. Informaţia a fost dezvăluită accidental de Pirelli, care a primit solicitarea să furnizeze aceleaşi specificaţii de pneuri atât la Silverstone, cât şi la Abu Dhabi.

"Avem 12 parteneri şi ne aliniem la dorinţele acestora.

10 dintre ei par să vrea să meargă la Silverstone, iar doi la Abu Dhabi, ceea ce înseamnă că nu vom aduce pneuri noi la testele pentru tineri piloţi", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Totuşi, planurile echipelor s-ar putea schimba până la Marele Premiu al Marii Britanii din 8 iulie, în special dacă prognoza meteo va indica ploi pentru perioada testelor. În ultimii ani, testele pentru tineri piloţi au fost dedicate atât evaluării unor potenţiale talente pentru Formula 1, cât şi pentru testarea unor noi compoziţii de pneuri.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Cine stie ce vor ei sa ascunda...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru