Red Bull solicită noul tip de alternatoare de la Renault

de Daniel Popescu
Luni, 19.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull speră să primească un alternator de specificaţie nouă cu ocazia cursei decisive de la Interlagos, după ce Mark Webber a abandonat la Austin din cauza acestei componente.

Red Bull Racing a înregistrat duminică al Austin a treia defecţiune majoră la alternator, după ce Mark Webber a abandonat în turul 17 în momentul în care ocupa locul trei.

Echipa a reuşit în cele din urmă să-şi asigure titlul constructorilor prin locul doi obţinut de Sebastian Vettel, însă Fernando Alonso a câştigat o poziţie în clasamentul cursei.

La finalul cursei, şeful Christian Horner a admis că este îngrijorat de noua defecţiune la alternator, mai ales în contextul în care echipa a utilizat la Austin un alternator de specificaţie 2011 care nu inregistrese nicio defecţiune tehnică până acum.

Precedentele doua defecţiuni, care au condus la un abandon pentru Vettel din postura de lider al cursei de la Valencia şi l-au privat de puncte preţioase la Monza, erau de specificaţie 2012.

Urmareste Automarket
Renault, furnizorul alternatorului pentru Red Bull, a dezvoltat deja o nouă versiune de alternator, care a fost furnizată în premieră la Austin pentru cel puţin un alt client (Lotus, Williams şi/sau Caterham), iar Horner speră ca Red Bull să primească o astfel de specificaţie în cursa decisivă pentru titlul mondial de la Interlagos.

"Suntem îngrijoraţi.

Punct. Din păcate, este a treia defecţiune la alternator în cursă şi au fost şi alte defecţiuni în alte monoposturi. Trebuie să analizăm. Cred că noua versiune a rulat la alte echipe, aşa că sperăm să avem şi noi una pentru Brazilia", a declarat britanicul la finalul Marelui Premiu al Statelor Unite.

Vettel are 13 puncte avans în faţa lui Alonso înaintea ultimei curse a sezonului de la Interlagos.

Comentarii (5)

  • Este o vorba buna din batrani: De ce-i rau nu scapi.
    6 5
  • Urata rau chestia asta cu alternatorul de pe monoposturile dotate cu motoare Renault. Cele fabricate in 2012 nu sint sigure, la cele fabricate in 2011 s-a epuizat stocul iar ei au nevoie de cel putin un alternator care sa nu crape in ultima cursa.
    Numai in locul lui Vettel sa nu fii in cursa de la Sao Paolo.
    E totusi ciudat cum de Renault nu poate sa rezolve problema. Din cate am inteles alternatoarele cu pricina nu fabrica in ... Italia. Asta sa fie "buba" ? Sau inginerii RBR depasesc anumite limite de siguranta in functionarea motorului care duc la supraincalzirea alternatorului ?
    Ar fi pacat ca titlul la piloti sa se decida datorita unui abandon in ultima cursa.
    9 5
  • Red Bull cred ca ei au alceva la monopost de duc alternatoarel,celalalte echipe nu au mai intimpinat probleme cu alternatoarele.
    8 5
  • Marian
    Ce sperante desarte pt. fanii Ferrari. Vettel si in 3 roti termina pe locul 4. Si cine crede ca Alonso e in stare sa castige in Brazilia? Si-a luat 40 de secunde in cursa de la Austin si nu a castigat niciodata in Brazilia. Poate se face pilaf in calificari sa va scape de emotii.
    16 10
  • ce sa zic. renault a furnizat o specificatie noua echipei williams si cei de la red bull s-au dus pe specificatie veche...cam greu de crezut
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru