Red Bull solicită penalizarea Scuderiei Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.07.2010
Christian Horner susţine că FIA trebuie să pedepsească exemplar Ferrari pentru manipularea cursei de la Hockenheim. McLaren refuză să comenteze în public.

Red Bull Racing a adoptat o atitudine dură împotriva Scuderiei Ferrari în urma ordinelor de echipă formulate în timpul Marelui Premiu al Germaniei.

Christian Horner, şeful echipei austriece, consideră că rezultatele cursei au fost manipulate după decizia celor de la Ferrari ca Felipe Massa să-i cedeze victoria lui Fernando Alonso.

"Este un mare păcat pentru Formula 1 că această cursă a fost manipulată pentru a oferi victoria unui pilot în detrimentul altuia. Am fost extrem de criticaţi în Turcia pentru că i-am lăsat pe piloţii noştri să concureze, dar cred că acesta este modul corect şi sportiv de a proceda. Formula 1 este singura învinsă de duminică. Ferrari este o echipă suficient de mare pentru a nu fi nevoită să facă asta, iar Alonso este un pilot suficient de bun pentru a nu face asta când mai sunt sute de puncte disponibile", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani pentru publicaţia Autosport.

Horner consideră că fanii Formulei 1 au primit duminică o grea lovitură şi, din acest motiv, crede că FIA ar trebui să pedepsească în mod exemplar Ferrari pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, în special pentru ca regulamentul interzice ordinele de echipă.

"Singurii mari pierzători sunt fanii şi spectatorii, pentru că victoria i-a fost oferită lui Alonso.

Corect sau greşit, noi le-am permis piloţilor noştri să concureze deoarece credem că aşa este sportiv să facem şi aşa este regulamentul. Acest regulament a fost introdus pentru un motiv, pentru a opri exact acest tip de situaţie. FIA are toate datele şi ar fi un mare păcat dacă Ferrari rămâne nepedepsită, pentru că ar stabili un precedent greşit pentru Formula 1", a mai precizat Horner.

În schimb, rivalii de la McLaren au anunţat prin vocea şefului Martin Whitmarsh că nu intenţionează să comenteze în public incidentele de la Hockenheim. În schimb, oficialul britanic va purta o discuţie privată cu reprezentaţii Ferrari pentru a-şi exprima opinia pe marginea acestui subiect.

"Nu vreau să mă implic în asta. Am propriile mele opinii private. Ferrari au fost mai rapizi decât noi, au obţinut un un-doi, dar poate că într-o ordine diferită de cea la care s-au gândit oamenii. Le voi oferi opiniile mele private celor de la Ferrari, dar nu vreau să-mi exprim public aceste păreri.

Ştiu ce ştiţi şi voi. Am auzit ce am auzit, am văzut ce am văzut, dar alţii sunt cei care trebuie să comenteze. Ferrari au fost rapizi şi noi am făcut tot ce am putut, iar ei au concurat cum au concurat. Asta nu este o abordare nouă din partea celor de la Ferrari, nu-i aşa?", a mai precizat el.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (27)

  • @horner
    tare la teorie
    Mai bine ti-ai vedea de echipa ta ca e varza acolo numa Webber stie ce patimeste si vb de ferrari!
    24 9
  • ctlnmihai
    Red Bull solicită penalizarea Scuderiei Ferrari
    It was a simulated race...merita depunctati la piloti ,la echipa ..desigur veti spune ca pilotii n-au nicio vina dar ei au simulat intrecerea pe pista ..
    7 15
  • andrei
    titlu
    uiti declaratiile facute dupa Turcia cand spuneai ca pilotii trebuie sa serveasca echipa! Il criticai pe Webber ca nu l-a lasat pe copilas sa depaseasca!
    17 5
  • ..penalizam tot
    Hai sa penalizam pe toata lumea inclusiv button si ham pt simularea din turcia!A fost evident baletul ala si stopul aplicat apoi lui button
    16 6
  • Popicul
    Oare ?
    Oare nu e Horner nacajit ca Alonso si Massa nu s-au lovit ca pilotii lui?
    21 3
  • salutare
    este atitudinea corecta pe care RedBull o odopta!!!!
    ganditi-va cat au pierdut pariorii,din intreaga lume,pentru ca l-au indicat pe Massa castigator,pentru ca mai apoi in cursa,echipa sa intervina pentru Alonso!!!!!!
    Si mai ziceati ca Hamilton e cel mai favorizat pilot!!!!!!
    offtopic
    e ciudat faptul ca nu am avut nici o reactie din partea lui NeoGalaxy,sper ca e bine!Spun asta fara nici o urma de sarcasm!!!!
    8 11
  • ctlnmihai
    mad79
    a comentat stai fara grija.. Nea trimis sa ne uitam la fotbal nu la F1..
    4 4
  • ctlnmihai
    mad79
    *ne-a
    4 4
  • re
    daca se loveau si cei de la ferrari numai comenta nimic ...dar asa ciuda este mare , mai ales ca weber se pare ca face ceva pe contract si pe echipa ........deci eu propun sa o lasam moarta ...
    din vremuri stravechi in F1 daca trebuia cineva sa castige o cursa colegul lui ii ceda locu , cu orin de la echipa sau din respect .
    9 5
  • RBR
    RBR a folosit cea mai tare stategie, fovorizand de departe un pilot, al sasiu, alta aripa, alte si alte pentru "cum spunea cineva mai sus COPILAS", pai nu mai mult Webber a concurat in germania cu masina identica cu cea de la Silverstone, aceeasi aripa de specificatie veche, pe cand COPILASUL avut din nou aripa noua, normal ca nimeni nu sufla o vorba, Webber, e pe cale de plecare, sigur nu mai e la RBR la anul, in rest numai bine
    16 1
  • clau.dios
    ciocul mic....
    tare-n clanta....las ca pe mark ,au ei grije s- al aranjeaza din telemetrie , tot ordine de echipa se numesc si astea...un fel de surdo -mut
    6 4
  • RBR
    Desi imi place RBR, imi place prin prizma rezultatelor consider ca de data asta au dat cu muci in ciorba si s-au bagat exact acolo unde nu ar fi trebuit sa se bage..... spun asta daca ma gandesc la reprizele Weber, Vetel atat la faza la care Vetel a intrat ca mutu cu oistea in gard in Weber iar echipa a dat dovada ca s-a uitat la alta cursa si a decis sa il faca vinovat pe Weber pentru ca nu l-a lasat pe altetea sa Vetel sa treaca, cat si la reprezentatia aripa fata cand au decis sa il sustina neconditionat pe Vetel in defavoarea lui Weber. Daca este sa fie sanctionati Ferrari atunci si Lupii astia moralisti de la RBR ar trebui sa fie pentru ca si actiunile lor sunt identice, ceva mai voalate dar identice.....

    Din pacate F1 devine tot mai mizerabila..... sincer multumesc Digi pentru serviciul care mi-l face prin faptul ca nu voi mai vedea F1 la TVR si nici in alta parte..... pur si simplu este pierdere de vreme.....
    15 1
  • Andrei
    Ferrari
    Deci dragii mei.toate echipele au un pilot nr.1 )altfel pierzi titlul exepmlu Mclaren cand la favorizat pe Hamilton in locul lui ALonso(o mare prostie).
    2)Toate echipele au facut lucruri murdare inafara de cele care nu au luptat la tiltul(Minardi,Force India etc.)
    3)Ferrari a castigat cele mai mutle titluri pt ca are intotdeauan nr.1
    4)Cel care accepta sa fie nr.2 e un mare prost(are gura sa vb)
    5)Alonso nu are nici o vina a fost un ordin de echipa si e clar ca este mai rapid decat Massa
    6)Ambii piloti beneficeaza de acelasi monopost
    7)Kova cand a venit la McLaren a fost nr 2 si nici nu a beneficiat de acelasi monopost ca a lui Hamilton(a zis el)
    8)CAnd Hamilton a castigat titlul GLock sa dat laoparte din calea lui(a fost manevra)
    9)FIA vrea ca Ferrari sa fie eliminata.A gresit dar putea sa mascheze
    10)Daca e sa o luam ca a pierdut 5 puncte asa si Kubica are sanse la titlul ca poate sa faca si 80 daca e dupa noul punctaj(e ridicol iar daca Massa se dovedeste de acuam mai rapid si echipa il favorizeaza in continuare pe Alonso atunci da trebuie elimanti)
    6 9
  • Andrei
    Ferrari
    Frate e ridicol ce se petree.Alonso a fost cel mai rapid de vineri pana duminica.Daca era Massa rapid si Alonso ar fi trecut as fi inteles atat tam-tam dar este exact invers fata de anul 2002.
    7 2
  • Varza
    Massa a fost mai rapid in cursa decat Alonso. Alonso a fost mai rapid decat Massa de vineri pana in ziua cursei, dar tot Massa a fost number one in cursa. Daca Alonso a fost mai rapid decat Massa in cursa, de ce nu l-a depasit in mod sportiv? Pt. ca nu a fot, de aia
    4 3
  • scuderia
    ......
    logic ca a fost un ordin de echipa...dar nenea horner ar trebuii sa-si vada lungul nasului
    5 2
  • copilasul vjohann
    Webba a avut aceasi aripa fata ca si Vettel la Hockenheim,probabil ai vazut cursa de Silverstone in reluare(Doar tu ai reusit treaba asta,probabil ca stai prost cu vederea),iar copilasul era deja cu mai mult de jumatate de masina in fata lui Marky (care nu a suportat asa ceva).
    1 5
  • copilesul andrei
    Dupa mintea ta Vettel il depaseste pe Webba numai cand il lasa Webba, nu cand e mai rapid. Pt.ca Webba este un fel de rege(monkey) care nu suporta sa piarda
    0 7
  • marius_kji
    Ma bucur ca tu ai avut ochelari si ai vazut aripile de la RBR dar ai vazut dublu cu totul, citeste putin pe net si vezi ce zic comentatorii sportivi care au fost acolo nu ce ai vazut tu la TV, compara timpii din calificari si din cursa si apoi scrie, stiu ca ti cu "COPILASUL" ASA CA DUTE SI SCHIMBAI SCUTECELE, SAU POATE ARIPILE CA TOT E LA RBR
    4 1
  • Michi ,tu erai!!!
    Tu esti Michi Alexandrescu si nu vrei sa te arati,ca ala mai are probleme cu vederea.Mai citeste-ti primul post inca odata si uitate la niste poze cu aripile celor doi piloti RBR.Au avut aceasi aripa fata.Daca nu vezi asta inseamna ca am dreptate in privinta ta.Si ia-ti doua lupe gen Michi cand te uiti .Si cerul e albastru.
    0 2
  • Popicul
    depasire in mod sportiv
    Cei care spun : De ce nu l-a depasit Alonso pe Massa in mod sportiv ori nu stiu ce e aia F1 ori sunt orbiti de ura fata de Alonso.
    Oare ei nu stiu ca de ani buni FIA se lupta sa faca ceva cu masinile astfel incat sa se poata face depasiri. Iar la masini "egale", adica de la acelasi constructor numai in simulacruri gen McLaren in Turcia se poate
    2 1
  • marius_kji
    m-ai plictisit ca si RBR, crede ce vrei, numai bine
    2 0
  • daca ati vazut
    daca ati vazut dupa oprirea la boxe, felipe se distantase la 3 secunde de alonso, iar mai apoi sa treaca alonso pe langa el intr-un loc unde nu prea se putea depasi(aici a fost destept massa). cred ca am dreptate ce am scris
    0 2
  • ciocu mic!
    Ferrari the best
    Nu stiu ce cursa ati vazut voi!daca trebuie va dau linkuri sa vezi cursa iuliani!Massa s-a distantat la 3 secunde apoi Alonso s-a apropiat fiind cel mai rapid.L-a ajuns pe Massa, in mod vizibil Massa era mai lent si-l incetinea pe Alonso din aceasta cauza fiind Vettel i-a si ajuns din urma!Era logic ca echipa sa decida depasirea lui Massa, o decizie f buna dovada ca imediat dupa depasire Alonso s-a distantat f repede pe cand Massa a ramas la doar o 1 sec de Vettel. Massa pur si simplu nu este rapid pe anvelopele hard, luati toate cursele de pana acum, Massa a spus in nenumarate randuri ca nu prea se descurca cu pneurile. Daca vreti sa fiti rautaciosi, ciudosi, invidiosi asta e treaba voastra. Ferrari a dominat toata cursa chiar asa, cum spuneti voi, simulata. Mai mult, daca au ajuns sa simuleze inseamna ca sunt cei mai buni cu cea mai buna masina:)
    2 0
  • ctlnmihai
    Alonso
    Alonso -2007 schimba mail-uri cu De la rosa in care discuta despre componentele Ferrari -scapa deoarece depune marturie impotriva Mclaren

    Alonso 2008 - implicat in trucarea cursei de la Singapore
    scapa deoarece declara ca n-a stiut nimik ,culmea el fiind beneficiarul (castigatorul) cursei

    Hockenheim 2010 - Lui Massa i se ordona sa se dea la o parte din fata lui ,Alonso declara :am crezut ca Massa are probleme
    dupa ce inainte de aceasta depasire exclamase prin radio - This is ridicolous :D :D Alonso e mereu virgin......
    1 3
  • ciocu mic !
    Prietene...s-a vazut de la o posta ca Ferrari l-au favorizat pe Alonso la acea manevra, a fost cea mai evidenta partinire a unui pilot pe care am vazut-o de cand urmaresc F1. Iar in legatura cu pneurile, tu asa ai proceda, ai incalta hard-uri la ultimul stint, pe final de cursa, cand rezervorul este aproape de empty, mai ales in situatia in care sti ca te descurci indoielnic pe pneuri hard ?
    De simulare, ce sa mai spun, daca tu crezi ca o echipa beneficiara a celei mai bune perechi de piloti cu cea mai buna masina este nevoita sa simuleze...
    0 2
  • sper sa vezi si sa crezi
    ciocu mic trebuie sa vezi turul 21 si apoi sa dai cu parerea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru