Red Bull susține că va decide coechipierul lui Verstappen în câteva zile: "Avem multe date de analizat"

de Daniel Popescu
Joi, 17.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull va decide în următoarele zile dacă îl păstrează pe Alexander Albon sau semnează un contract cu Sergio Perez, care a rămas fără echipă în ciuda faptului că a avut cel mai bun sezon din carieră.

Doar două locuri au rămas disponibile pe grila de start a sezonului 2021 al Formulei 1. Lewis Hamilton se află în negocierile finale cu Mercedes pentru prelungirea acordului, însă situația este mult mai incertă la Red Bull Racing.

Echipa austriacă are contract cu Max Verstappen, însă este indecisă dacă să îl păstreze la echipă pe Alexander Albon, care nu s-a ridicat la nivelul pretențiilor în cea mai mare parte a sezonului.

"Întotdeauna am spus că vom lua o decizie la sfârșitul sezonului. Albon a avut în Abu Dhabi cel mai bun weekend al său și acum avem o imagine completă a sezonului și vom lua decizia în următoarele zile. Avem o cantitate uriașă de date de analizat", a declarat șeful Christian Horner.

Cealaltă opțiune pentru Red Bull este reprezentată de Sergio Perez. Mexicanul a aflat încă de la jumătatea sezonului că nu va mai concura la Racing Point de anul viitor, întrucât echipa a preferat să-i rezilieze contractul pentru a-l aduce pe Sebastian Vettel.

În mod ironic, Perez a avut parte de cel mai bun sezon al carierei. În Bahrain a obținut prima victorie din carieră și a încheiat sezonul pe locul 4 în clasamentul general cu 125 de puncte, fiind surclasat doar de Hamilton, Valtteri Bottas și Verstappen.

În plus, poziția din clasament a fost obținută chiar dacă mexicanul a absentat în două curse după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Via F1

Comentarii (12)

  • Checo > Albon
    11 1
  • Neutru
    Au scos locul la licitație. Care dai mai mult ești al nostru. Austrieci!
    10 1
  • Formule 1
    De fapt Helmuth Marko trebuie sa il convinga pe seful mare Mateshitz ca valoarea ( Perez>>Albon) primeaza in fata banilor (Albon e sustinut de un tailandez care detine 1/2 din Redbull.
    10 1
  • Costel
    @Formule 1.Red Bull este infintata si detinuta de 2 oameni.Austriacul Dietrich Mateschitz si thailandezul Chalerm Yoovidhya care daca nu ma insel el este cel ce a creat bautura Red Bull.RB este pe jumatate thailandeza dar in realitate Yoovidhya nu il sustine pe Albon.Si pana la urma Albon nici macar nu prea este thailandez.Este nascut si crescut in UK si nu vorbeste deloc thailandeza.Albon nu este suficient de bun pentru RB iar daca in cazul putin probabil Checo nu il va inlocui in 2021 va fi cea mai mare nedreptate posibila din F1.
    8 3
  • Cosmin
    Cel de la RedBull sunt una dintre cele mai ciudate echipe. Anunta ceva, fac altceva. La echpa secundara Alpha Tauri au anunta ca pastreaza echipa actuala, si pana la urma l-au schimbat pe Kviat cu japonezul Shinoda. Cei de la RedBull au zis ca Verstapen il vrea pe Hulkenberg ca si coleg, si Helmuth Marco spune ca tine legatura cu el. Dar Hulkenberg a zis ca nu a vorbit cu nimeni de la ei in ultimele 3 luni. Teoretic Perez ar trebui sa vina la echipa, dar nu se stie niciodata. Si Nico este un pilot excelent.
    9 0
  • Costel
    de ce omiteti interferentele brunetului suprem in aceasta prelungire a suspansului pentru un volan la RBR in sezonul viitor?

    nu care cumva fara mostra asta clasica de *fair play* savarsita de proaspatul septuplu si in 2020 la adresa aceluiasi thailandez dupa cea de la Interlagos 2019:

    https://youtu.be/R4mKUFtf418

    astazi n-aveam de ce sa mai abordam acest subiect?!?

    ......intrebarea care-i pe buzele tuturor la Milton Keynes mie-mi pare urmatoarea:

    un mexican de 31 de ani poate fi dresat suficient?

    marturisesc ca eu n-as putea oferi un raspuns ferm nicimacar pan' la Boboteaza 2041 daramite pana-n Craciunul 2020....
    3 3
  • Chiar nu aș vrea ca Perez să ajungă la Red Bull ! Îmi place foarte mult tipul și nu vreau să ajungă un al doilea Bottas ! Pentru că asta îl așteaptă la o echipă axată pe Verstappen și cu toate resursele alocate acestuia. Cine crede că mașinile unei echipe sunt identice pentru ambii echipieri, se înșală amarnic, întotdeauna, la mașini "egale", câștigă cine trebuie ! Indiferent de echipă ! Iar la Red Bull, vioara întâi nu va fi niciodată Perez ...
    7 2
  • Red Bull va semna cu Perez.
    https://www.speedweek.com/formel1/news/169528/Red-Bull-Racing-2021-mit-Verstappen-und-Sergio-Perez.html
    4 1
  • Costel
    D-le Neutru,

    oi reusit sa va parcurg ambele interventii si,
    fara sa aprofundam subiectul dintr-o perspectiva inca mult prea putin admisibila de catre redactia AM,
    parca nu-i de trecut sub nicio forma cu vederea tocmai posibila recidiva in postura de vice-campioana mondiala la constructori si-n sezonul 2021,
    o veritabila iluzie pentru RBR-Honda daca atitudinea "cabronului" la adresa coechipierilor pe cat tineri (Esteban Ocon) pe atat de competitivi nu inregistreaza modificari majore....

    https://youtu.be/052kqfAhEls
    1 3
  • Costel
    Dom' DAV,

    n-avem pentru ce s-o mai lungim......

    https://youtu.be/s2w9X_tHU7k
    1 1
  • @Costel
    Perez a impus standarde ridicate. Babacu' german ii dator cu top 4 in 2021, in caz contrar il asteapta pensionarea permanenta.
    5 3
  • Neutru
    D-le Costel, am făcut puțină filozofie și aici nu s-a înțeles. Probabil oportunismul este considerat un defect dar nu este așa. Am vorbit de două popoare care au reușit și pe care le respect. Aceasta este teza, antiteza din păcate este țara în care trăiesc. Nu-i nici-o problemă, dar era un adevăr consacrat, aproape o „axiomă”. Nu se potrivea, puțini ar înțelege.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru