Red Bull va utiliza noi motoare la Monza. Ricciardo şi Kvyat vor fi penalizaţi pe grilă

de Daniel Popescu
Marti, 25.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo şi Daniil Kvyat vor fi penalizaţi pe grila de start din Italia pentru că vor utiliza motoare noi cu scopul de a creşte şansele celor de la Red Bull Racing la un rezultat bun în Singapore.

Esential 2 este numarul podiumurilor obtinute de Red Bull in sezonul 2015, ambele in Ungaria
4 este locul ocupat de Red Bull Racing in clasamentul constructorilor
Red Bull Racing şi-a stabilit strategia pentru următoarele două curse în privinţa unităţilor de propulsie pe care le va oferi celor doi piloţi, Daniel Ricciardo şi Daniil Kvyat.

Astfel, amândoi vor utiliza noi motoare în Marele Premiu al Italiei, ceea ce va echivala cu penalizări de câte 10 poziţii pe grila de start.

Decizia a fost luată cu scopul ca şansele de a avea nevoie de noi motoare în Singapore să fie cât mai reduse. Circuitul asiatic este unul dintre cele mai lente din calendarul competiţional şi oferă şanse bune echipei să repete dubla clasare pe podium din Marele Premiu al Ungariei.

"Sunt destul de sigur că vom avea motoare noi pe ambele monoposturi. Având în vedere numărul de curse rămase, la Monza este cel mai probabil (n.r - să acceptăm penalizări).

Nu vrem să mergem în Singapore cu motoare vechi sau să ne asumăm riscuri, pentru că acolo este următoarea noastră şansa de a străluci", a declarat şeful Christian Horner.

Între timp, Horner a dezvăluit că aşteaptă o decizie finală din partea Renault cu privire la achiziţionarea celor de la Lotus sau Force India înainte de a stabili planurile pentru sezonul următor, în contextul în care cvadrupla campioană mondială are posibilitatea de a rezilia contractul pentru motoare chiar la finalul acestui an.

"Vrem să auzim care sunt planurile Renault pentru viitor şi ce implică asta. Indiferent că vor fi un furnizor de motoare sau un proprietar de echipă, trebuie să aibă un motor competitiv, cu excepţia cazului în care decid să se oprească. După ce înţelegem asta putem face un plan", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Din pacate Red Bull nu isi poate arata adevarata valoare din cauza motorului Renault.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru