Renault a deschis negocierile pentru achiziţionarea echipei Force India

de Daniel Popescu
Luni, 24.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault şi-a manifestat interesul pentru a cumpăra Force India, însă nu a făcut încă o ofertă concretă în acest sens şi negociază în continuare şi cu rivalii de la Lotus.

Alain Prost a vrut să ştiu care este poziţia mea în privinţa acţionariatului şi dacă aş lua în considerare să fiu acţionar minoritar.

Vijay Mallya
Coproprietar Force India
Renault analizează de mai mult timp oportunitatea de a cumpăra Lotus pentru a avea din nou o echipă de uzină în Formula 1, în special ca urmare a faptului că parteneriatul cu Red Bull nu va fi prelungit după 2016 şi ar putea fi reziliat chiar la sfârşitul acestui an.

Constructorul francez a iniţiat însă o serie de discuţii şi cu Force India, una dintre cele mai puternice echipe indepedente de pe grila de start, potrivit unor declaraţii făcute de coproprietarul Vijay Mallya pentru publicaţia Autosport. În cadrul negocierilor preliminare, Renault a fost reprezentată de ambasadorul Alain Prost.

"A vrut să ştiu care este poziţia mea în privinţa acţionariatului şi dacă aş lua în considerare să fiu acţionar minoritar. Dacă da, care ar fi aspiraţiile.

Nu am vorbit nimic despre motoare. Am vorbit în general despre posibilitatea de a deveni constructor, că ei vorbesc cu multe echipe şi care este viziunea mea. M-au întrebat dacă sunt pregătit să renunţ la majoritate", a explicat indianul.

Nu există nicio ofertă pe masă. Nu au luat o decizie cu privire la planurile lor.

Vijay Mallya
Coproprietar Force India
Mallya insistă că nu a dat un răspuns categoric şi că până în prezent Renault nu a făcut o ofertă concretă pentru achiziţionarea celor de la Force India.

"Dacă spuneam nu, poate că ar fi fost sfârşitul conversaţiei. Am spus că, în lumina unei potenţiale oferte, trebuie să luăm asta în considerare şi am întrebat care sunt drepturile acordate minoritarilor. Nu există nicio ofertă pe masă. Nu au luat o decizie cu privire la planurile lor. Discuţiile sunt preliminarii", a adăugat el.

Mallya deţine 42.5% din acţiunile Force India, un procent similar fiind în proprietatea grupului indian Sahara.

Celelalte 15% din acţiuni sunt deţinute de familia olandeză Mol.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru