Renault: "Colaborarea cu Red Bull ar fi funcţionat doar după modelul Mercedes"

de Daniel Popescu
Marti, 04.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susţine că parteneriatul cu Red Bull a eşuat din cauza faptului că austriecii nu şi-au asumat întreaga răspundere pentru statutul de echipă de uzină a constructorului francez.

Una este să susţii că Red Bull este echipa noastră şi echipa de uzină a Renault, dar este cu totul altceva să faci asta să se întâmple.

Cyril Abiteboul
Director executiv Renault
Renault consideră că actualul parteneriat cu Red Bull pentru furnizarea motoarelor nu va putea fi prelungit după sezonul 2016 din cauza neînţelegerilor cu privire la modalitatea în care cele două părţi colaborează.

Teoretic, Red Bull Racing este în prezent echipa de uzină a constructorului francez, însă oficialii Renault susţin că acest lucru nu a fost niciodată pus în practică.

"Şi-au exprimat o dorinţă, dar dintr-un motiv sau altul nu au reuşit să treacă la fapte. Una este să susţii că Red Bull este echipa noastră şi echipa de uzină a Renault, dar este cu totul altceva să faci asta să se întâmple", a explicat Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault.

Abiteboul susţine că Red Bull Racing şi Renault ar fi trebuit să aibă un buget comun din care să fie realizate bugetele pentru motor şi echipă, după modelul practicat cu succes de Mercedes.

"Când eşti echipă de uzină precum Mercedes ai un buget.

La începutul anului prima decizie este câţi bani se alocă motorului şi câţi bani echipei, iar pentru asta te uiţi la regulament şi la performanţă între şasiu, motor şi pilot. Îţi faci planurile şi distribui banii şi buget disponibil între aceste trei elemente. Aceasta este calea de urmat", a mai precizat el.

Via ESPN

Comentarii (4)

  • stie cineva programul de inchidere al fabricilor? Se inchid in acelasi timp 2 saptamani sau fiecare isi alege ce interval vrea?
    3 1
  • fasss. Mereu apare sau este validat un model. Cand castiga Williams cu Renault si Ferrari o ducea pe sponci cica musai sa fie echipa cu sasiu si separa furnizorul de motor ca sa nu pice toata munca in carca aceleiasi firme. S-a schimbat regulamentul, celor de la Mercedes le-a iesit mai bine motorul, end of story
    11 2
  • Adica mai concret, sunt nemultumiti ca Red Bull nu a alocat bani pentru dezvoltarea motorului. Pai WTF, nu era treaba lor asta?! Nu d-aia le plateste RB 25 de milioane pe motoare, in conditiile in care motoarele Mercedes costa 17?! Acum mai voiau sa se ocupe tot RedBull si de banii de dezvoltare? Pai atunci ar fi trebuit sa se cheme echipa RedBull si atat, nu RedBull Renault, nu?! Dupa halul in care s-au facut de c***t in fata intregii lumi, mai bine ar face ciocul mic. Sa ne mai amintim ca ei erau cei cu gura mare ca daca nu se face trecerea la 1.6 V6 ei se retrag?? S-a facut cum au vrut ei, le-a iesit unul din cele mai triste fail-uri din istoria F1 si acum tot altcineva e de vina ca nu le-a dat bani pentru dezvoltare.
    14 2
  • Cica Renault este cel mai titrat constructor de motoare. Era un top in care asa era. Mi se pare din declaratiile astea ca este un debutant complet rupt de realitate. Ani la rand au avut succese maxime impreuna, si brusc acum nu mai functioneaza parteneriatul din cauza Redbull, cu toate ca este extrem de foarte clar ca Renault a esuat cu noul motor si nu stie cum sa remedieze. Acum a ghicit ca are nevoie de o suma foarte exacta de 115 mil dolari pentu dezvoltare, si ca RedBull ar trebui sa o plateasca. Din start o euforie aceasta suma. De unde aceste cifre exacte? Dezvoltarea inseamna ca ai o strategie, incerci, iese continui, nu iese, schimbi macazul, etc. Daca ai o suma exacta, mai ales uriasa, inseamna ca teoretic stii exact ce e de facut in motor. Atunci ce au facut in ultimii 5-6 ani? I-au tinut cumva Redbull in urma? Au delapidat fondurile destinate dezvoltarii motorului?
    Renault vrea sa iasa cumva cu basma curata, dar deocamdata se infunda si mai rau....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru