Red Bull: "Verstappen, impresionant pentru un puşti care nu poate conduce o maşină de stradă"

de Daniel Popescu
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a fost lăudat la scenă deschisă de şefii Red Bull şi Mercedes după ce a ocupat locul doi în antrenamente la prima prezenţă pe circuitul de la Monaco.

Pentru un băiat care nu poate încă să închirieze o maşină, Verstappen a fost incredibil de impresionant.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Max Verstappen a produs marea surpriză a primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco, întrucât a terminat pe locul doi în spatele lui Lewis Hamilton.

Performanţa pilotului în vârstă de numai 17 ani a venit în contextul în care s-a aflat la prima prezenţă pe circuitul de la Monte Carlo şi a fost nevoit să se adapteze rapid la specificul pistei, una care nu permite niciun fel de eroare. Primele laude au sosit din partea lui Christian Horner, şeful Red Bull Racing, care a fost impresionat de ceea ce a văzut.

"A fost superb. Pentru un băiat care nu poate încă să închirieze o maşină (n.r - pentru că nu are vârsta minimă legală pentru a conduce) a fost incredibil de impresionant", a declarat britanicul.

La rândul său, Toto Wolff, directorul de motorsport al celor de la Mercedes, a apreciat evoluţia lui Verstappen, însă crede că acest succes se datorează şi unei lupte interne pe care olandezul o are cu coechipierul său, Carlos Sainz Jr, care este de asemenea debutant în Formula 1.

"Este în monopostul potrivit cu coechipierul potrivit.

Se forţează unul pe celălalt şi sunt doi dintre cei mai buni tineri piloţi. Cu siguranţă este bine că Verstappen a terminat pe locul doi pe un circuit pe care nu a mai fost niciodată", a declarat austriacul.

Via SkySports

Comentarii (4)

  • GrosJan
    ghici de ce (poate printre altele) au introdus niscai restrictii pentru tineret de a accede in F1?

    pai cu atatia tineri talentati ce iau cu asalt F1, aceasta nu mai parea prea exclusivista. Exista simulator si exista Gp2 (formula apropiata de F1) pe de o parte, iar pe de alta titularii din F1, in lipsa testelor, nu mai au ture la discretie cu masina reala, au si ei tot doar simulator la discretie. De asta e mai usor decat in trecut pentru un nou venit sa concureze cu veteranii din F1.
    4 2
  • Max e o"aschie"carea sarit foarte departe de trunchi,fara sa ofensez fanii lui Jos Verstappen!
    7 0
  • Jos a fost un nimeni. Ba chiar a vorbit foarte multe prostii.
    Sa speram ca fiul lui se tine de treaba si isi tine pliscul inchis, nu ca taica-sau care stia mereu sa barfeasca in stanga si in dreapta.
    4 1
  • Super pilot, a demonstrat azi pe circuit de ce nu e nevoie de minori in F1.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru