Red Bull: "Vettel nu are motive să plece la Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Red Bull consideră că Sebastian Vettel nu are niciun motiv real să plece la Ferrari, datorită rezultatelor bune obţinute alături de austrieci.

Sebastian Vettel este privit drept unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Formula 1 şi are de partea sa şi avantajul vârstei fragede.

Acestea sunt doar două dintre motivele pentru care acesta poate trezi interesul celor de la Ferrari, însă oficialii echipei Red Bull considera că germanul nu are niciun motiv întemeiat să părăsească actuala echipă.

"Ferrari reprezintă ceva special pentru fiecare pilot, dar trebuie să priveşti situaţia în ansamblu. De ce să plece acolo pentru a fi coechipier cu Fernando Alonso când se descurcă mai mult decât bine cu noi? Nu vrem însă să semnăm un contract pe viaţă cu el, pentru că trebuie să se simtă ca acasă şi să vrea să piloteze pentru noi", a declarat Helmut Marko, consultantul echipei Red Bull Racing, pentru agenţia de presă APA.

Contractul lui Vettel cu Red Bull expiră la finalul sezonului 2011, în timp ce coechipierul său Mark Webber va începe în curând negocierile pentru prelungirea actualei înţelegeri, scadente la finalul sezonului în curs.

Red Bull are însă de data aceasta avantajul că poate atrage numeroşi piloţi valoroşi, datorită rezultatelor obţinute în ultimii doi ani.

"Nu trebuie să mai batem la uşă pentru piloţi", a confirmat Marko actuala situaţie de pe piaţa transferurilor.

Vettel a avut parte de o ascensiune fulminantă în Formula 1, reuşind într-un interval de numai doi ani să ajungă de la statutul de debutant la BMW-Sauber în 2007 la cel de candidat pentru titlul mondial în 2009.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • mobius
    transfer la Ferrari
    In primul rand Vettel are contract cu Red Bull si in 2011, dar mai presus de asta, asa este, nu are motive sa paraseasca actuala echipa. In plus, parerea mea este (unora o sa le para o utopie) ca la Ferrari in 2011, daca va pleca Massa, va veni Raikonen. Sunt convins ca nici Kubica nu va pleca de la Renault in 2011.
    8 0
  • f1_alonso
    Raikonnen
    Tare m-as bucura daca ar reveni Raikonnen este un tip de treaba si are multa experienta in formula one.
    9 0
  • un fan dal lui Vettel si Raiko
    Hai Vettel
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru