Red Bull: "Vorbiţi prea mult despre schimbarea regulamentului!"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 25.06.2011
Sebastian Vettel şi Mark Webber sunt surprinşi de controversele privind schimbarea regulamentului tehnic, în condiţiile în care acestea nu au afectat performanţele monopostului Red Bull.

Red Bull Racing a rămas imbatabilă în calificări şi după Marele Premiu al Europei, iar Sebastian Vettel şi-a adjudecat al şaptelea pole position al sezonului în numai opt etape. Performanţa germanului a venit în ciuda noului regulament tehnic impus de FIA, potrivit căruia schimbarea setărilor intre calificări şi cursă este interzisă.

Campionul mondial a admis la finalul calificărilor că nu înţelege motivele pentru care se discută atât de mult despre regulament, în condiţiile în care acesta nu a produs o schimbare radicală în performanţele echipelor.

"Au fost foarte multe discuţii şi niciodată nu am înţeles cu adevărat de ce. A trebuit să ne concentrăm pe ce aveam de făcut aici şi asta e tot. Am avut o sesiune de calificări bună, ne-am îmbunătăţit prestaţia gradual şi m-am simţit din ce în ce mai confortabil în monopost. A fost bine să stau aici şi să avem prima linie a grilei de start pentru duminică, dar va fi o cursă lungă", a declarat germanul.

Coechipierul său Mark Webber, care va pleca de pe locul doi al grilei de start, este la fel de categoric în privinţa regulamentului tehnic.

"Am spus suficient de mult, am venit aici şi nu ne aşteptam să vedem nicio diferenţă. Voi presa aţi scris foarte mult, alţii au vorbit foarte mult, poate şi unii din echipa noastră care nu sunt la înălţime din punct de vedere tehnic", a precizat australianul.

Via | FIA

Comentarii (17)

  • Digi vs RBR
    Am vazut calificarile pe Digi la ora 17. Cand am aflat de dimineata, in antrenamente, ca se va transmite inregistrat am zis sa trag un pui de somn ca sa nu am curiozitatea de a vedea rezultatele pe internet. M-am trezit pe la 16.30 si din cate am remarcat era o cursa de MotoGP si nu de GP2 asa cum spunea Daniel Popescu acum cateva zile. Asta daca nu cumva Valentino Rossi si Stoner nu sunt in GP2 (acum 2 ani cand urmaream si motociclismul parca erau piloti de elita), ma rog... ideea era ca multa lume s-a agitat degeaba, era si normal sa se dea in direct o cursa de MotoGP in defavoarea calificarilor din F1, mai ales ca piloti ca Heifeild sau alalalt de la ForceIndia care au intrat in Q3 nici macar nu s-au sinchisit sa iasa de la boxe pt a face un tur cronometrat. Cred totusi ca se puteau transmite calificarile F1 pe DigiHD si cursa de MotoGP pe Digi1, multumind astfel pe toata lumea. In schimb pe mine ma enerveaza foarte tare comentariul lui Florin Ion (tipul tuns scurt, sper sa nu-i incurc). Asta e mai rau ca Miki. Comentariul lui este absolut cretin, retard sau cum vreti voi sa-i spuneti. Am impresia ca de multe ori isi pune in dificultate si colegul de transmisie prin tampeniile pe care le spune. Daca la prima curse eram euforic, acum deja comentariul acestui tantalau imi strica complet placerea de a vedea cursa transmisa impecabil in format HD. Deci daca tot vroia lumea sa faca o petitie la cei de la Digi, poate fac una in care sa se ceara gasirea unui partener cu o minima inteligenta lui Antal, pt ca Florin Ion este ... "de pe alta planeta".

    OnTopic: RBR sunt de neoprit. Daca cineva mai are semne de intrebare referitor la cine va castiga campionatul, le zic eu de pe acuma: Vettel si RBR. Restul sunt de umplutura.
    28 5
  • in timp ce dormeai
    a fost cursa de moto2 care sa terminat chiar cand au inceput calificarile la f1
    6 0
  • @automarket
    ne-ati inebunit de cap cu reclama la gilette. nici nu mai putem sa citim stirile. felicitari
    28 0
  • Secretul RBR ....
    Cred ca Vettel bea redbull ,iar restul altceva:)
    Trebuie modificat iar regulamentul.....,cine ia polul va fii penalizat 4-5 locuri pe grila de start!

    @automarket ;reclama cu gilette este enervabil rau!
    15 1
  • Mai joaca cineva F1 challenge 99-02 ? Eu joc acest joc cu mod 2011 GA, pe final de cursa cand mai am un tur sau doua, nu mai tine frana, merge taras. Am umblat la toate setarile din joc. Acolo unde este cheia sunt toate setarile, am umblat la mechanichal&aero la toate, rezultat zero, apoi la celelatle si nimic. Ce este de facut ? Sa umblu in folderul SAVE la numele cu care joc ?
    0 11
  • Rugaminte pt admin.
    Stiu ca traficul noastru genereaza profitul vostru dar va rog sa o faceti fara se ne agresati vizual. Reclama cu gillete (forma de prezentare) este stresanta deja. Multumesc.
    11 0
  • reclama gilete
    La mine are efect aceasta reclama enervanta. Le promit celor de la gilete ca, pentru o perioada de timp, nu voi mai folosi produsele lor! Exista si alte produse.
    10 0
  • mobius
    Red Bull
    Inainte de calificari se plangeau ca schimbarile de regulament sunt indreptate impotriva lor, acum au devenit din nou aroganti. Sunt curios sa vad ce se va intampla in cursa si tare as vrea sa se termine cu aceasta suprematie deja obositoare si enervanta (eu o consider si dubioasa). Nu s-a intamplat niciodata in F1 un astfel de fenomen, eu cel putin nu-mi aduc aminte.
    4 2
  • hakkinen
    supozitie...
    Cum comentati ideea celor doi de la Digisport ca Vettel ar fi folosit totusi maparea de calificari a motorului,apoi a schimbat-o cu cea de cursa si a mai facut un tur? Oare e posibil?
    0 0
  • BBC
    tot BBC au ramas cei mai buni , incep sa regret vremurile cand F1 eram la TVR , ma mai amuza Dan ALUCUBRESCU dar era fain . astia la DIGI nu stiu ci a zis cas profii ca sunt pe langa si ei ii mai ajuta Daniel :P
    6 1
  • Ciudat..
    Uitati-va un pic la circuitul din Japonia pe Automarket.Mi se pare ca e gresit acolo,la ultimul podium.Ma lamureste cineva?
    0 0
  • Andrei Alexandru
    @Strady
    Te referi la urmatoarea captura: "Ultimul podium 0: 1. Vettel (Red Bull) 2. Trulli (Toyota) 3. Hamilton (McLaren)"? Este gresit dar stii doar ca cei de la Automarket nu verifica niciodata ce scriu.
    1 0
  • -
    Ca tot spunea cineva sus...ca e cam dubios.Tare mi-as dori sa fie adevarata banuiala celor de la digi in legatura cu modificarea maparii...caci alt motiv nu ar fi avut vettel sa iasa din nou pe circuit,in ultimele minute...
    Tare mi-as dori sa fie adevarat, sa vad ce masuri se vor lua in acest sens.Desi regulamentul nu este inalcat,nu pare ca astia de la RBR l-au luat in serios...sa vedem de la cursa viitoare...
    1 1
  • RedBull si maparea motorului
    Nu urmaresc Digisport (nu am postul in grila) insa daca au zis ceea ai scris tu mai sus insemna ca sunt cam pe langa subiect.
    Maparea motoarelor este verificata de comisarii FIA imediat dupa calificari prin simpla conectare a unui laptop la monopost (la fel cum inginerii echipelor incarca anumite setari pe monopost, de altfel). Ei observa nu numai ce setari au fost folosite ultima data ci cele folosite pe tot parcursul calificarilor.
    Sincer, nu cred ca RedBull au trisat. Vettel si Webber s-au aflat in ultimul tur pe pista doar pentru a contracara eventuale amenintari. Amenintari care nu s-au concretizat; Alonso a gresit pe S2 si a ales sa nu mai termine turul; pilotii McLaren idem.

    Pentru cei care s-au saturat de Digi (vad ca sunt din ce in ce mai multi):
    1) http://myiplayer.com/home.php (jos, BBC One pentru Q si R; pt antrenamente gasiti stremurile tot pe aceeasi pagina)
    2) http://tiiveni.webs.com/ (downloadati programul, rulati, asteptati sa se incarce lista de programe -> enjoy; BBC (fo HQ) 16:9 se vede bine chiar si pe un LCD mare)

    Cheers
    6 0
  • Bogogdan
    Felicitari
    @Redhimihai - printre foarte putinele comentarii pertinente de site-ul asta. Jos palaria. Am sa mai uit dupa posturile tale.
    2 0
  • Redhimihai
    Multumesc pentru informatie.Daca sunt astfel verificati,clar nu au cum sa triseze si este mai corect asa,sa castige cine merita:-??
    1 0
  • @Bogogdan
    Merci :)

    Aaa si referitor la transmisia BBC. Intodeuna incepe cu 1 ora inainte (fie ca vb de cursa sau de calificari) iar partea introductiva este la fel de interesanta ca si cursa ;)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru