Red Bull vrea să evite un război al costurilor pentru sistemul F-duct

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.04.2012
Red Bull face presiuni pentru o clarificare suplimentară a legalităţii sistemului F-duct utilizat de Mercedes pentru că nu vrea să investească bani într-o componentă care ar putea fi interzisă.

FIA a confirmat la Melbourne şi la Sepang că noul sistem F-duct utilizat de Mercedes în acest debut de sezon respectă regulamentul tehnic în vigoare, însă legalitatea acestuia este încă disputată de rivalii de la Red Bull Racing.

Campioana mondială va solicita o a treia clarificare a regulamentului în acest sens cu ocazia Marelui Premiu al Chinei, iar şeful Christian Horner susţine că singurul scop este evitarea unei investiţii majore într-un sistem care ulterior să fie interzis.

"Ca toate dispozitivele de acest tip, totul depinde de modul în care interacţionează cu restul monopostului. Sunt sigur că toţi designerii echipelor de top au analizat cum funcţionează aceste dispozitive şi cum le poţi încorpora în propriul design. Dar înainte să începem construcţia unor componente scumpe, pentru noi este important să ştim că vor fi permise pentru restul anului. Şi destul de des vedem clarificări tehnice care nu sunt conforme cu regulamentul", a precizat el pentru SkySports.

În cazul în care noul sistem F-duct va fi declarat încă o dată legal de către FIA, Red Bull poate contesta rezultatele echipei germane printr-un protest oficial, însă Horner a evitat să precizeze care va fi reacţia echipei într-o asemenea situaţie.

"Acceptăm şi poate adoptăm propria noastră soluţie care se potriveşte monopostului, dar avem şi opţiunea unui protest dacă simţim, sau dacă alte echipe simt, că nu suntem de acord cu interpretarea lui Charlie Whiting (n.r directorul de curse al FIA)", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (8)

  • Claudiu
    Felicitari Mercedes
    E clar ca sistemul de la Mercedes e prea dificil de spionat si copiat, De asta nu prea incearca ceillati constructori sa-l copieze. In schimb fac presiuni sa-l interzica ca sa piarda Mercedes avantajul creat cu aceasta noua tehnologie.
    16 2
  • Cred ca RB ar trebui sa fie mai ingrijorata de McLaren care are mai multe puncte.
    16 0
  • AndreiF1
    @F Duct
    Sistemul folosit de Mercedes este interesant, dar pana in acest moment nu s-a vazut nici o utilitate in folosirea lui pentru ca nu a prea fost folosit. Deci... de ce s-ar chinui sa-l copieze lumea cand, pentru moment cel putin, nu era o utilitate reala? Nu neg este o idee interesanta, as spune chiar mai buna decat F-Duct-ul original, dar... masinile Mercedes nu se vad in cursa, si ma indoiesc ca acest sistem chiar are vreo utilitate daca esti in fata. Sa vedem cum vor evolua lucrurile in China si Spania, Bahrain nu cred ca se va tine anul acesta.
    9 1
  • @Claudiu
    Ai zis-o bine. Pur si simplu nu prea il inteleg baietii lui Newey.
    5 1
  • ce razboi?
    Astia de la RedBull au inceput sa dea din lac in putz. Ce razboi al costurilor daca Mercedes s-a incadrat in buget si n-au depasit costurile limita? Ar trebui sa li se spuna probabil exact cum se face ca sa il termine si ei repede, nu e vorba de niciun razboi. Insa, vezi tu, nemtii pazesc bine secretul, nu ca altii. HAHAHA!
    3 1
  • Mirica
    Nu are legatura cu secretul si copiatul.F-ductul Mercedes nu e un secret, problema se pune daca are sens sa fie cheltuiti bani pt el.Mercedes cu 1 pct nu se pot lauda prea mult, Mclaren i-a batut fara inovatii si in calificari iar in cursa Mercedes sunt pe nicaieri.La ce bun F-duct?
    6 2
  • Iulian
    Super destept concurs de F1
    pe f1manager.ro
    4 3
  • Andrei
    mare gunoi automarket
    program de gravide
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru