Red Bull vrea sa termine pe locul 5 in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.02.2009
Red Bull Racing si-a stabilit ca obiectiv clasarea in primele cinci echipe in clasamentul constructorilor in sezonul 2009.

Dietrich Mateschitz, patronul concernului Red Bull, anticipeaza ca echipa sa va fi capabila sa lupte pentru suprematie in plutonul de mijloc al Formulei 1.

Austriacul a marturisit ca, dupa cinci ani petrecuti la conducerea propriei echipe de F1, nu isi poate permite sa mai rateze prezenta in prima jumatate a clasamentului constructorilor.

"Suntem optimisti la intrarea in cel de-al 15 an in Formula 1 (n.r - al cincilea cu propria echipa de F1). Avem o pereche de piloti foarte puternica care ar trebui sa micsoreze diferenta fata de primele doua-trei echipe. Sa nu fim intre primele cinci echipe in acest an nu poate fi o tinta pentru noi. Trebuie sa fim in fruntea plutonului de mijloc", a declarat Mateschitz.

Cu ceva mai mult de o luna inaintea inceperii noului sezon, Mateschitz crede ca niciuna dintre cele doua echipe ale sale nu va concura la Melbourne cu sistemul KERS. "Nu ma astept ca prea multe echipe sa concureze cu KERS in acest an si nu-mi imaginez ca echipele noastre vor incepe cu el.

Este mult prea devreme. Dar in pricipiu sunt de acord cu Max Mosley sa introducem KERS in F1, iar KERS ar trebui sa fie liderul tehnologiei pentru masinile de serie. Imi imaginez ca vom concura cu KERS in a doua jumatate a sezonului 2009".

Mateschitz a dezvaluit ca Red Bull Racing si Toro Rosso vor contribui financiar la dezvoltarea sistemelor KERS de catre furnizorii de motoare, renault si, respectiv, Ferrari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru