Red Bull: "Vrem sa castigam in 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.02.2009
Christian Horner sustine ca noul monopost Red Bull Racing este capabil sa treaca primul linia de sosire cel putin o data in noul sezon competitional.

Impulsionati de victoria obtinuta de Sebastian Vettel pentru Scuderia Toro Rosso la Monza in sezonul trecut, oficialii echipei Red Bull spera sa fie capabili sa repete performanta, de data aceasta cu noul monopost RB5 dezvaluit pe circuitul de la Jerez.

Christian Horner, seful echipei patronate de Dietrich Mateschitz, considera ca acesta este obiectivul firesc al team-ului sau dupa rezultatele de anul trecut.

"In 2009 vom beneficia de pe urma stabilitatii in privinta operatiunilor, intrucat toti membrii principali sunt alaturi de noi de cel putin doi ani", explica britanicul. "Nu trebuie sa uitam ca ei au construit o masina care a castigat o cursa in 2008, in mainile lui Sebastian Vettel si ale Scuderiei Toro Rosso. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu credem ca putem face din nou asta cu noile reguli. Schimbarile de regulament inseamna aproape o noua formula pentru sport si va fi interesant sa vedem cum il interpreteaza echipele. Cu siguranta, in prima parte a sezonului ne asteptam sa vedem o distanta mult mai mare intre echipe in ceea ce priveste performanta decat in ultimii doi ani".

Horner crede ca reducerea semnificativa a costurilor pentru sezonul 2009 va ajuta echipa Red Bull sa concureze indeaproape cu marile echipe din Formula 1.

"Echipa este bine plasata pentru a beneficia de avantajul schimbarii regulilor, nu numai cele tehnice pe care le stim de ceva timp, ci si prin prisma eforturilor depuse de FIA si FOTA in decembrie", a adaugat el.

"Red Bull Racing si Red Bull Technology nu au avut oricum niciun om in plus, asa ca nu a fost greu sa ne ajustam la noile reguli si suntem in forma buna pentru viitor. Schimbarile au cauzat cateva intreruperi in volumul de munca, iar marile echipe vor reduce costurile si forta de munca. In ultimul an am investit strategic si, prin urmare, suntem intr-o pozitie buna pentru a le capitaliza, intrucat noul sezon reprezinta o mai buna oportunitate pentru echipe pentru a concura la acest nivel".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru