Reguli noi în paddock: cameramanii vor sta în pitwall

de Daniel Popescu
Marti, 09.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cameramanii vor avea dreptul să filmeze cursele doar din pitawall, iar de anul viitor ar putea fi obligaţi să poarte căşti de protecţie.

În viitor, toate echipele de cameramani vor avea permisiunea să stea doar în pitawall.

Bernie Ecclestone
.
Formula 1 a reacţionat rapid după ce un cameraman a fost lovit în cap de pneul dreapta-spate desprins de pe monopostul lui Mark Webber la prima intrare la boxe în Marele Premiu al Germaniei.

Bernie Ecclestone a anunţat că, începând de la cursa următoare din Ungaria, toţi cameramanii sunt obligaţi să stea în pitwall, la fel ca şi fotografii acreditaţi pentru eveniment.

"Am luat legătura cu toţi cei care s-au ocupat de această problemă. Este teribil să spun asta, dar se întâmplă. Erau mulţi mecanici acolo şi pneul îi putea lovi pe oricare dintre aceştia. Pur şi simplu cameramanul s-a uitat în direcţia greşită la momentul nepotrivit. În viitor, toate echipele de cameramani vor avea permisiunea să stea doar în pitawall", a declarat britanicul pentru postul de televiziune SkySports.

Toată lumea din pitlane ar trebui să poarte cască.

Cu siguranţă trebuie să avem în vedere acest lucru.

Ross Brawn
Sef Mercedes
În plus, începând de anul viitor, toţi angajaţii echipelor vor fi obligaţi să poarte căşti de protecţie, o măsură care ar putea fi extinsă şi la cameramani, potrivit lui Ross Brawn, şeful Mercedes.

"Pe baza lucrurilor pe care le-am văzut, ar trebui să ne gândim ca toţii oamenii din pitlane să fie îmbrăcaţi şi echipaţi corespunzător. Toată lumea din pitlane ar trebui să poarte cască. Cu siguranţă trebuie să avem în vedere acest lucru", a precizat britanicul.

Conform regulamentului actual, în pitlane au acces cel mult şase cameramani şi şase fotografi. Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul oficial al Formulei 1, cameramanul rănit este Paul Allen şi lucrează pentru Formula One Management (FOM), compania care se ocupă de transmisiile TV la aproape toate cursele. În urma incidentului, acesta şi-a rupt clavicula şi două coaste, însă se anticipează că îşi va reveni complet în următoarea perioadă.

Via SkySports, ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru