Renault va analiza implicarea în Formula 1: contractul francezilor pentru participarea în Marele Circ expira în 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul CEO interimar al Renault a anunțat că va analiza implicarea constructorului francez în Formula 1, în contextul în care contractul actual expiră la sfârșitul sezonului 2020.

Renault traversează o perioadă modestă în Formula 1 atât cu propria echipă, cât și în privința parteneriatelor pentru furnizarea de motoare către alte echipe.

Cu trei curse înainte de finalul sezonului, Renault ocupă doar locul 5 în clasamentul constructorilor cu 72 de puncte, iar francezii au pierdut contractul pentru motoare cu McLaren, care va utiliza unități Mercedes începând din sezonul 2021. Astfel, Renault ar rămâne în Formula 1 doar cu propria echipă, care nu obține performanțe majore.

În acest context, Clotilde Delbos, CEO-ul interimar al Renault, a admis că implicarea constructorului în Formula 1 va reprezenta un subiect de discuție în viitorul apropiat.

"Nu iau la țintă în mod direct Formula 1 și brandul Alpine, dar este evident că le vom pune pe masa de discuții în cadrul analizei pentru planul Drive the Future", a declarat ea.

Contractul Renault pentru participarea în Formula 1 expiră la sfârșitul sezonului 2020. În plus, constructorul are un contract pentru furnizarea de motoare în Formula 1 până în 2024, care a fost semnat de fostul șef Carlos Ghosn cu unele clauze care ar permite relativ ușor încheierea acestuia.

O retragere a Renault din Formula 1 ar avea ca efect negativ o creștere a influenței în sport pentru Mercedes, care domină Formula 1 începând din 2014 și este pe punctul de a furniza motoare pentru alte trei echipe.

Via RaceFans

Comentarii (6)

  • Costel
    ce petrecere in pijamale tre' sa iasa cu suratele astea trei , Clotilde si cele doua Linda , Zhang si Jackson ......

    dilema pentru fanii motorsportului francez si nu numai ii doar daca in playlist-ul chermezei apar la un moment dat si acordurile franco-armeanului cu "La Boheme" care ar putea genera un eventual tete-a queue decizional la Boulogne Billancourt sau n-oi facut altceva decat sa le insult pe ravisante , involuntar desigur , doar pentru faptul ca si din perspectiva muzicala toate trei is cert mai ancorate in prezent decat is eu
    8 6
  • Toyota a stiut sa se retraga la timp ...
    10 0
  • Cand te gandesti ca ei au fost primii cu turbo iar acum au ajuns la ani lumina fata de mercedes ce sa mai zici...pacat !
    8 0
  • ovidiu15081982
    La ce performante au..cred ca se vor retrage in 2021. Pacat de Ricciardo ca a ales echipa gresita !
    11 0
  • mobius
    Renault nu se va retrage. Ar trebui sa plece de acolo Alain Prost.
    3 4
  • Ricci e poveri
    Daca si McLaren care cu acelasi motor si-a depasit conditia de ”GP2 engine” pe care o avea in anii trecuti si totusi trece la Mercedes, ce mai poti zice in apararea Renault care mai are putin si este surclasata de Second Honda (Torro Roso)...
    Nici macar nu poti sa spui ca nu are piloti buni, pana si Hulk este peste Sainz Jr. (s-a vazut anul trecut cand erau coechipieri), iar de Ricci nu poti spune decat ca face tandem cu poveri frantzuzi din lipsa de alternative viabile.
    C'est la vie toujours parchive...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru