Reprogramarea cursei din Bahrain ar putea fi anunţată în iunie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 24.02.2011
Stabilirea datei de desfăşurare pentru Marele Premiu al Bahrainului ar putea fi făcută abia în luna iunie, însă numai dacă statul din Orientul Mijlociu va înainta o propunere în acest sens.

Modul în care va fi reprogramat Marele Premiu al statului Bahrain, amânat din cauza conflictelor de stradă, este mult mai complicat decât pare la prima vedere.

Întrucât versiunea oficială este că Bahrain a renunţat la prima cursă a sezonului, reprogramarea acesteia va necesita în primul rând o cerere scrisă din partea statului din Orientul Mijlociu.

În contextul în care situaţia politică din Bahrain este departe de a se clarifica, o astfel de cerere va veni numai peste câteva săptămâni sau luni şi va trebui analizata ulterior în cadrul Consiliului Mondial al FIA. Acesta se va reuni însă abia în luna iunie, când ar urma să propună o dată concretă pentru reprogramarea cursei, cu care Bahrain va trebui să fie de acord.

"Dacă primim o cerere din partea Bahrainului, Formula One Management trebuie să găsească un loc în calendar, iar Bahrain trebuie să fie de acord. Iar apoi Consiliul Mondial va trebui să aprobe. Este crucial ca Bahrain să analizeze priorităţile, pentru că stabilitatea este cel mai important factor, dar ulterior vom forţa readucerea cursei pentru că ştim că şi ei ar face la fel pentru noi", a declarat Mohammed ben Sulayem, vicepreşedintele Consiliului Mondial şi preşedintele federaţiei de automobilism din Emiratele Arabe Unite.

Pe de altă parte, găsirea unei date libere în calendar este complicată de programul încărcat, aşa cum Automark v-a informat de miercuri.

Cu toate acestea, ipoteza de a programa cursă din Bahrain la numai o săptămână după cea de la Abu Dhabi din luna noiembrie este considerată fezabilă de oficialii Consiliului Mondial. "Este fezabil să găsim timp în calendar. Iniţial, Abu Dhabi şi Bahrain au decis să aibă o separaţie mare în calendar pentru a profita de o expunere cât mai mare. Totuşi, aceasta este o urgenţă şi în caz de urgenţă trebuie să lucrăm împreună", a mai precizat Mohammed ben Sulayem.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru