Revenirea Franţei în Formula 1 ar putea fi în pericol

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.04.2012
Franta ar putea rata ocazia de a reveni în Formula 1 în 2013 din cauza faptului că Francois Hollande, candidat la preşedinţia ţării, nu agrează această competiţie.

Bernie Ecclestone a confirmat recent ca a ajuns la un acord pentru a include Franta în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2013, însă contractul nu a fost încă semnat. Pe lângă stabilirea ultimelor detalii, Ecclestone a amânat oficializarea contractului din cauza faptului că în Franţa se desfăşoară în prezent alegeri prezidenţiale.

Temerile britanicului par să fie întemeiate, întrucât Francois Hollande, unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru fotoliul de preşedinte, a dezvăluit că nu îi place Formula 1 şi că nu îi vede locul în lumea sportului.

"Nu îmi place Formula 1. Când luptăm cu încălzirea globală, când ne gândim la emisiile maşinilor, cred că un circuit de Formula 1 nu îşi mai are locul într-un sport competitiv", a declarat el pentru postul francez de radio RMC.

Totuşi, cel puţin teoretic, autorităţile centrale din Franţa nu sunt implicate în mod direct în revenirea Formulei 1, întrucât fondurile sunt asigurate de autorităţile locale.

Marele Premiu al Franţei ar urma să se desfăşoare pe circuitul de la Paul Ricard în alternanţă cu Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Via | AutoHebdo

Taguri: Ecclestone, Franta

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru