Ricciardo, "mândru" de locul patru, dar ar fi vrut o clasare pe podium

de Daniel Popescu
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo este "mândru" de locul patru ocupat în Marele Premiu al Bahrainului după ce l-a depăşit de două ori pe coechipierul său Sebastian Vettel, care consideră că Red Bull are un deficit semnificativ pe liniile drepte.

Esential 4 este locul ocupat de Daniel Ricciardo in Bahrain
6 este locul obtinut de Sebastian Vettel pe circuitul din Bahrain
43 este locul pe care a urcat Red Bull Racing in clasamentul constructorilor dupa rezultatele din Bahrain
Daniel Ricciardo a obtinurt duminică primele sale puncte în sezonul 2014, după o cursă spectaculoasă de recuperare în care a progresat de pe locul al 13-lea al grilei de start până pe poziţia a patru.

Performanţa a fost posibilă datorită unei serii de depăşiri, două dintre ele fiind realizate chiar împotriva coechipierului său Sebastian Vettel, într-una dintre situaţii fiind vorba despre ordine de echipă. Australianul şi-ar fi dorit o clasare pe podium, însă nu l-a putut depăşi pe Sergio Perez de la Force India.

"Trebuie să fim mândri de locul patru. Cei de la Force India erau rapizi pe liniile drepte, aşa că mi-a luat ceva timp să trec de Nico Hulkenberg.

A fost o cursă foarte bună, a implicat lupte tot timpul. Personal mi-a plăcut şi sunt sigur că toţi piloţii sunt de acord că cel mai bine este să avem astfel de curse cu lupte pe circuit. Evident, ar fi fost frumos să fiu pe podium, dar având în vedere ce cursă am avut, locul patru a fost la fel de bun", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing.

Coechipierul său Sebastian Vettel a obţinut doar un loc şase, chiar dacă a plecat de pe locul 10 al grilei. Germanul a scos însă în evidenţă limitele monopostului Red Bull pe liniile drepte, acolo unde a pierdut timp preţios comparativ cu rivalii echipaţi cu motoare Mercedes.

"Nu sunt genul care să caut un motiv pentru tot ce se întâmplă, dar pur şi simplu nu am fost suficient de rapizi. Dacă cei de la Mercedes ar fi fost lenţi pe liniile drepte, atunci Red Bull ar fi putut anula deficitul foarte curând. Dar în acest moment au un pachet puternic, aşa că avem mult de muncă", a precizat el. 

Comentarii (7)

  • Bravo Rici
    I-a dat clasa individului cu privilegii si titluri. Sper sa-l razbune pe Webber de o maniera categorica. "Sebastian, Riciardo is faster..."!!
    26 7
  • pablo256r
    Huh?
    Vettel ""Nu sunt genul care să caut un motiv pentru tot ce se întâmplă" ... serios? Eu stiu ca esti exact pe dos.
    De cate ori nu esti primul ba adie vintul in curba cand treci pe acolo, ba nu merge schimbatorul, ba au pus prea putina benzina cei de la boxe.
    TOT TIMPUL se vaita ca alte probleme l-au facut sa nu fie "the best".
    Mercedes in acest sezon nu au un "pachet puternic". Pachetul Mercedes este IMBATABIL. Nu cred ca se poate cineva macar apropia de ei pana la finalul sezonului. Este o diferenta mult prea mare.
    13 7
  • GrosJan
    e ca va spun eu mereu, piloti care nu se vad in pluton pot bate nume grele daca au o sansa. E cu atat mai valabil cu cat numele alea grele sunt mai in varsta
    4 3
  • *ce
    1 2
  • Daca nu era penalizat cu 10 locuri era pe podium. Daca nu era penalizat in prima cursa, era in fatza lu vitel in clasament. Daca....
    7 2
  • Dragon
    Ricci devine un mare pilot !
    8 1
  • bisturiu
    e exact ce pati Alonso. Pe val, en titre, mai mult de un titlu, consecutiv, despre sine - invincibil. Si paf vine unu fara cota si matura cu el pe jos. Si uite asa devine un acrit pentru tot restul vietii. Naspa
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru