Ricciardo, pole position în Mexic după ce l-a învins pe Verstappen cu 0.026 secunde! Hamilton și Vettel, pe linia a doua a grilei de start

de Daniel Popescu
Sambata, 27.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a obținut pole position-ul pentru cursa din Mexic după ce l-a învins cu numai 0.026 secunde pe Max Verstappen, în timp ce Lewis Hamilton și Sebastian Vettel vor lua startul din a doua linie a grilei de start.

Red Bull Racing a dominat toate cele trei sesiuni de antrenamente libere din Mexic și toate indiciile arătau că Max Verstappen va obține primul pole position din carieră.

Olandezul a confirmat prin cei mai buni timp în primele două părți ale calificărilor, dar și la prima ieșire pe circuit în ultima parte. Totuși, în momentul decisiv, coechipierul său Daniel Ricciardo a reușit să obțină pole position-ul după ce a fost cronometrat cu 1:14.759 și l-a învins pe olandez cu numai 0.026 secunde.

Între timp, Lewis Hamilton s-a mulțumit cu locul trei pentru Mercedes la o zecime de secundă în spate, mai ales că Sebastian Vettel a terminat chiar în spatele său, pe locul patru. Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen au ocupat următoarele două poziții, cei doi fiind urmați de piloții Renault, Nico Hulkenberg și Carlos Sainz. Ultimele poziții în Q3 au fost ocupate de Sauber prin Charles Leclerc și Marcus Ericsson.

Cei doi piloți Force India au fost eliminați în a doua parte a calificărilor, la fel ca și Fernando Alonso și piloții Toro Rosso, cu mențiunea că Pierre Gasly va pleca din spatele grilei după înlocuirea unor elemente ale unității de propulsie Honda.

Romain Grosjean a fost eliminat în prima parte și va fi la rândul său penalizat cu 3 poziții pentru un incident din cursa precedentă din Statele Unite.

Marele Premiu al Mexicului va avea loc duminică la ora 21:10.

Mexic - Rezultate Calificări:

Comentarii (22)

  • ZeroTime
    Credeam ca este sansa lui Verstappen la un pole, dar... ce surpriza Ricciardo!!!!!!! Where did that come from?
    16 5
  • HONEYBADGER
    Stati linistiti fani ai lui Verstapen, pana maine la ora cursei sigur se va gasi ceva de schimbat pe masina lui Ricci si va fi retrogradat cel putin 5 poziti... Dr. Helmut stie de ce...
    28 7
  • Foarte aproape unii de altii.
    Dar de unde au reinviat RB acum la sfarsit de sezon?
    Oricum ar fi fost fain ca lupta pentru titlu sa se dea in 3 inca de la inceput. Cine stie, poate la anul, oricum se anunta un sezon 2019 interesant. Cel putin asa sper ; ).
    Fortza Ferarri!!!!
    18 1
  • The Dot
    Cei mai talentati 3 piloti de pe grila au ramas la interviuri, restul s-au dus la vestiare.
    Sper sa avem o cursa frumoasa maine, desi de pe locul 4 Vettel are cel putin 3 piloti pe care sa-i loveasca.
    16 29
  • The Dot boul
    The Dot poate intra HAMprimata in VERSTAPEN sau in RICIid :))
    10 12
  • Dot nu-i mai supara pe fanii lui Vettel ca si asa ii supara el destul. :)
    Sa vedem maine pe cine il tine pneurile mai bine pentru ca in FP ieri a fost dezastru.
    8 16
  • Ametitu ala fatalau "vettel" conduce ca o muiere, numai greseli face, zici ca acuma piloteaza pentru prima data. B pierde controlul, ori taie o curba, ori franeaza brusc, ori face accidente, etc.
    Astept sa vad maine seara startul, sa vad pe cine mai loveste de data aceasta.

    PS: Am fost inca de cand ma stiu fan Ferrari, insa rezultatele din ultimul an m-au dezamagit. L-au pus pe kimi pe plan secund, iar fatalaul conduce din ce in ce mai prost. Nu imi place cand nu ii vad pe podium , asa cum eram obisnuit cand era MSC in vremurile de glorie.
    7 14
  • The Dot
    Desi... dintre cei mai talentati 3 piloti de pe grila... doua au fost cam tot timpul pe la verstiare. Daca abandoneaza Hamilton singur n-o sa fie o cursa frumoasa maine, iar daca castiga Vettel... o sa plang toata ziua!
    1 16
  • WoW !!! Bine i-a facut Ricci lui Maxdamage-cretin , sa vada si el cum e sa nu castigi ceva din cauza unuia care nu are nimic de castigat. Ricci special a facut tot posibilul sa ai fure bucuria lui Maxdamage de a fi cel mai tanar pole-man. Asa a facut mereu maxdamage cu Vettel, intra ca boul in el sau il bloca. De ce ? numai un cretin ca el poate stii. Cate curse a pierdut Vettel din cauza cretinului asta , ca sa demonstreze ce ? Ca stie sa incurce pe cineva care e in lupta pentru titlu. Are un mod de a gandi f inteligent.....e dus rau adolescentul cu bubite pe fata care se crede mare pilot si a castigat cateva curse in 3 ani :)))))
    14 7
  • Startul va fi unul interesant..
    5 0
  • Acrosaj intre Ricci si Max, victorie Hamilton si uita asa incepe druul catre al saselea titlu de campion mondial!
    3 6
  • @The Dot
    Mah, tu nu esti Mclaren_Mircea sub acoperire ? Ca numai ala bate campii cu atata lipsa de gratie !
    5 0
  • @Schumi06
    Adica nu-i deajuns ca Vettel o da prin toate gardurile si ca Bottas se da la o parte din calea lui, de doua ori pe cursa, mai trebuie si ca Max si Ricci sa se acroseze ca sa castige tuciuriul ? Halal campion mai aveti ...
    7 4
  • SIMPLE MINDS
    Abuzez de rubrica de motorsport AM pentru a saluta victoria,ce-i drept in a doua competitie FIA , lui Loeb in WRC RallySpain 2018.La aproape 45 ani.*Doar* a 79-a a carierei.
    Chapeau Sebastian !
    14 0
  • Serban
    @SIMPLE MINDS
    Cu putina practica, asa, pentru reobisnuire, cred ca Loeb ar face fata cu brio si in WRC-ul mare ! Stofa de supercampion !
    7 0
  • SIMPLE MINDS
    @Serban
    Care mai sunt vestile de peste *baltoaca* , mizam totusi pe 20 de monoposturi la startul GP-ului ?? sau hermanos-ii au avut *grija* la *adapostul* noptii mexicane sa dinamizeze si mai mult aceasta cursa:-).
    2 0
  • Serban
    @SIMPLE MINDS
    Nu stiu, am fost cam ocupat in perioada asta si nu am urmarit. A aparut ceva "neasteptat", gen o piesa de schimbat la masina lui Ricci ? Daca stii, spune-mi si mie, sunt foarte curios pana unde poate sa mearga partea asta mizerabila a F1, numita "interesul echipei" !
    3 0
  • SIMPLE MINDS
    @Serban
    E *vina* lui exclusiva daca tocmai in Q3 s-a hotarat sa *zoreasca* de maniera asta si sa priveze RBR de un ( alt ) record binemeritat si totodata juniorului un discomfort care-l va urmari multa vreme.

    Am toata admiratia pentru *mesajul* de ramas-bun al lui Ricciardo dupa 5 sezoane la RBR iar PIESA de care amintesti sa nu fie cumva chiar australianul insusi ,din pacate ,victima unui *management* indoielnic si implicit pagubos.
    Sa contabilizam a patra victorie pentru motoristul francez in 2018 ,evident circumstantiala :-)) numai in *armonie* cu sasiul RBR sau primul viraj al primului tur ne va oferi o noua mostra de *Amor* a la RBR- varianta mexicana ?:-)
    7 1
  • HONEYBADGER
    Inca mai sper sa fie o simpla fabulatie comentariul meu de dupa calificari. Dar dehhh... recordul ala atarna greu... precum interesele unora...
    2 0
  • De ce aici cursa este trecuta la ora 19.10?
    0 0
  • ZeroTime
    Hamilton... huiduit la greu in Mexic si nu de fanii Ferrari ci de fanii locali...
    2 2
  • ZeroTime
    Daca nu ma insel... Ricciardo a abandonat acum cateva tururi...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru