Ricciardo şi Vettel, surprinşi de parcursul modest din calificări

de Daniel Popescu
Duminica, 22.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a admis că nu se aştepta ca sesiunea de calificări din Austria să fie atât de dificilă pentru Red Bull Racing, în timp ce Sebastian Vettel spune că nu putea fi mai rapid.

Esential 5 este locul ocupat de Daniel Ricciardo in calificarile din Austria
12 este pozitia de pe care va pleca Sebastian Vettel in cursa
3 este numarul Marilor Premii in care Sebastian Vettel a fost eliminat in a doua parte a calificarilor
Red Bull Racing nu a impresionat în antrenamentele libere din Marele Premiu al Austriei, însă prestaţia echipei din calificări a fost mai slabă decât cea aşteptată de fanii prezenţi în tribune.

Daniel Ricciardo a obţinut cu greu locul cinci pe grila de start şi a admis că este surprins de parcursul său modest, însă este optimist că situaţia se va îmbunătăţi în cursă.

"Am fost un pic surprinşi, nu ne aşteptam să luptăm din greu doar pentru a ajunge în Q3 şi în primii cinci. Nu sunt sigur de ce, dar celelalte echipe merită felicitări. Credeam că în sectorul doi, cu mai multe viraje rapide, vom avea un avantaj, dar ceilalţi au fost la nivelul nostru.

În termeni de stinturi lungi şi cu temperaturi mai ridicate ar trebui ca lucrurile să decurgă în favoarea noastră", a precizat australianul.

Coechipierul său Sebastian Vettel nu a reuşit nici măcar să ajungă în ultima parte a calificărilor şi va lua startul de pe locul 12 ca urmare a penalizării de cinci poziţii suferite de Sergio perez. Cvadruplul campion mondial afirmă însă că nu ar fi putut fi mai rapid pentru a promova în Q3.

"Nu există niciun secret, nu am fost suficient de rapid. Am făcut acelaşi tur de două ori. Când treci linia de sosire întotdeauna există sentimentul că puteam fi mai rapid în unele locuri, dar oricum nu ar fi fost suficient pentru a promova. Va fi dificil, dar există o şansă să depăşim alte monoposturi", a precizat germanul.

Calificările au fost câştigate de Williams, care şi-a asigurat prezenţa pe prima linie a grilei prin Felipe Massa şi Valtteri Bottas. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru