Romania ar putea construi un circuit de Formula 1!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.07.2009
Romania pregateste in colaborare cu Jacques Villeneuve un proiect pentru realizarea unui circuit permanent care ar putea gazdui curse de Formula 1 in viitorul indepartat.

Compania Ramses Project Romania si-a anuntat intentia de a construi un circuit permanent de curse in apropiere de Bucuresti, care pe termen lung ar putea fi inclus si in calendarul competitional al Formulei 1.

Informatia a fost dezvaluita de publicatia franceza Le 10 Sport, care mai sustine ca fostul campion mondial Jacques Villenuve este implicat in realizarea configuratiei circuitului.

"Este un proiect pentru crearea unui circuit permanent in scopuri turistice si pentru gazduirea de competii internationale, eventual si pentru gazduirea unei curse de Formula 1", a declarat Jacques Samalens, proprietarul companiei Ramses Project Romania.

Cu toate acestea, principalul obiectiv al circuitului va fi, potrivit declaratiilor lui Samalens, "sa ofere un instrument educational care sa imbunatateasca siguranta rutiera si sa reduca numarul de accidente, care reprezinta o problema serioasa in Romania".

Sursa citata mentioneaza ca exista deja trei posibile locatii pentru circuit, situate la distante de 25-70 km fata de Bucuresti.

De asemnenea, se vehiculeaza ca Villenuve si-a anulat in ultimul moment vizita programata in Romania pentru lansarea acestui proiect.

Informatiile despre posibilitatea ca Romania sa organizeaza curse de Formula 1 intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat vin la numai cateva saptamani dupa ce Bucurestiul a ratat ocazia de a gazdui o etapa din competitia FIA GT in acest an ca urmare a refuzului Primariei Bucuresti de a acorda dreptul de organizare a evenimentului.

Via | Le 10 Sport

Comentarii (27)

  • hasu
    S-o vedem si pe asta.Cred ca dna Placinta se ocupa cu asta !!!!
    0 0
  • HASU
    OPRESCU va executa soselele suspendate,Boc va stabili grila de salarii iar DNA UDREA cu cool-TURISMUL.
    1 0
  • Vive la France !
    WOOOW!!! Jaques Villeneuve e "my all-time favorite" !
    Vedeti ma ca pana la urma tot francezii se gandesc la Romania... continuati sa le umpleti buzunarele nemtilor si coreenilor ...
    0 0
  • sa vina la Arad!!
    Il astept pe Villeneuve pe aeroport :P s-a chinuit Muresan de cativa ani buni sa il aduca pe Bernie la noi..asteptam...
    0 0
  • @BTW
    JACQUES VILLENEUVE
    0 0
  • 1 APRILIE
    cred ca atunci o sa fie gata
    pe 1 aprilie de ziua pacalelii in 2056
    romania si f1 :))
    o sa il transforme repede in stadion
    2 0
  • mda
    am incetat sa mai sper la un circuit.....chestii mai avansate ar fi in brasov...in bucuresti nici nu se pune problema cu un asa primar pampalau
    1 0
  • are pilotajul in sange !
    Jacques Villeneuve ! TALENT !!! In 1997 a castigat campionatul F1 cu RENAULT in fata lui Michael Schumacher si a fost multa vreme cel mai bine platit pilot din Formula 1.
    Daca se implica Villeneuve , circuitul va deveni o realitate! Veti vedea!
    1 0
  • ............
    mi-ar placea sa avem si noi un circuit de F1 dar ne-am face de ras sincer nu avem parcari deoarece o sa vina va dati seama foarte multa lume Romania nu merita sa aiba vreodata un circuit de F1 ne-am face de ras va spun eu !!!
    2 0
  • .ro
    E a nu stiu cata stire de genul asta din ultimii 10 ani. Daca printr-o minune s-ar face circuit nu ar veni F1 la noi... mai ales din motive economice, organizatorice, etc. In plus, Bernie a scos Franta din calendar, care are mai multe circuite cu traditie... ar fi culmea sa bage Romania
    1 0
  • Ar putea
    Sunt absolut convins ca s-ar putea construi ... Da' bineinteles ca nu se va construi ... La noi se chinuie lumea cu un stadion si un pasaj suprateran ... Nu exista un circuit in tara asta (poate ala de al bacau ar intra in categ asta ) . Nu avem un dragstrip ... Da' noi facem direct pista de formula 1 ...
    Mai bine ar mai renova niste spitale cu banii aia ...

    Parerea mea !
    0 1
  • Pantera
    Caravana care ar trebui sa strabata drumurile , ar avea ce sa vada pana la Bucuresti. Iar acolo alta distractie. Dar oricum , titlul e bun insa e mult pana departe .
    0 0
  • Atitudine tipic romaneasca ...
    ba parca s-a dat un anunt mortuar ! ce dracu aveti ??? n-am cum sa va dau doua palme ca sa va scot starea asta !
    0 0
  • ceau
    langa sibiu sa fie amplasat circuitul,aeroport,ferit de cutremure.un spa-francochamps al europei de est,s-ar putea face aic!
    0 0
  • Ia fiti atenti aici!
    in India sunt construiti zgarie nori langa mormane de gunoi ... si care-i problema ?! ideea e, ce se vede din elicopter... si vede frumos:))
    0 0
  • @mad79
    nu, nu ! vrem un Monte Carlo... sa se faca in Constanta ...
    0 0
  • Si noi
    avem aeroport, nu suntem loviti de cutremure si suntem mai la vest :P
    0 0
  • @Semtex82
    Taticu , Jaques Villeneuve este canadian , imi dau seama ce alltime favourite este el pentru tine daca habar nu ai ce nationalitate are .... pentru public de asta o sa faca ei circuit de f1 in romania prin 2054 ... poate pana atunci o sa pricepeti si voi ceva din sportul asta.
    0 0
  • sigur ca da !
    desi multi dintre noi viseaza la un circuit in Romania, sincer nu prea mai cred in astfel de stiri bomba. Eu zic sa verificati acesta stire ! Daca este pacaleala, o sa dezamagiti multi cititori
    0 0
  • @razvanis
    Offf , greu la deal cu boii mici razvanis ! Jacques Samalens, proprietarul companiei Ramses Project care va construi circuitul , ESTE FRANCEZ !
    Eu n-am afirmat ca Jacques Villeneuve nu este canadian ...
    0 0
  • In ce mileniu?
    chinezii au facut in 8 ani aeroport pe mare shi 35 de km de autostrada + linie de tren de mare viteza .......... la noi in 20 de ani nu au terminat 1 autostrada .... pista de formula 1 ????? pfff sa fim seriosi .......
    0 0
  • nenea samalens vrem circuit in jud cta! :))
    Constanta ar fi locatia perfecta ! De ce? Avem peisaje de vis, avem infrastructura - soseaua de coasta, drumuri ca-n palma in oras, autostrada cernavoda-constanta se va termina in 2010, hoteluri ( in curand vom construi un mic burj al arab si insule artificiale dupa modelul celor din Dubai),telesky nautic pe lacul Siutghiol , de parcari a avut grija Mazare sa defriseze jumatate din Constanta sa le construiasca, iar aeroportul civil Mihail Kogalniceanu are pista comuna cu aeroportul militar, folosit de armata SUA , ceea ce-l face sa fie cel mai bine pazit aeroport din Romania ...
    0 0
  • :D
    O sa avem circuit de F1 in Romania asa cum Jaques Villeneuve este francez :))
    0 0
  • @wolfyzzzz
    cam idioata comparatia ta, insa nu ne putem astepta sa fie toti destupati la minte !
    0 0
  • FILM SF
    Cand o zbura porcu atunci se va face si la noi un CIRCUIT nu de f1 doar un circuit.La fel a zis si Jarno Trulii si s-a construitttttttttttttttttttt cum se construiesc la noi autostrazile
    0 0
  • Romania ar putea construi un circuit de Formula 1
    Ar fii super daca acest proiect s-ar finaliza in urmatorii 3-5 ani.
    0 0
  • pt toti comediantii
    http://www.motorsport.com/news/article.asp?ID=338727&FS=F1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru