Rosberg, încrezător că are şanse la titlul mondial

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.06.2012
Nico Rosberg consideră că poate avea un cuvânt de spus în lupta pentru titlul mondial, pe baza rezultatelor obţinute în ultimele cinci curse.

Mercedes a avut un weekend mai puţin convingător în Marele Premiu al Canadei, mulţumindu-se doar cu locul şase obţinut de Nico Rosberg în contextul abandonului suferit de Michael Schumacher.

Chiar dacă nu a avut nicio şansă să lupte pentru primele poziţii, Rosberg şi-a exprimat speranţa că rămâne în lupta pentru titlul mondial, iar unul dintre argumentele sale este parcursul din ultima perioadă: alături de Sebastian Vettel, este pilotul cu cel mai mare număr de puncte câştigate în ultimele cinci curse.

"Am câştigat câteva puncte bune, iar pe parcursul ultimelor cinci curse sunt cel care a câştigat cel mai mare număr de puncte, alături de Vettel. Asta demonstrează că suntem consecvenţi şi încă sunt încrezător pentru viitor şi pentru ceea ce se va întâmpla. Voi continua să forţez. Vom face tot ce putem pentru ca asta să se întâmple în următoarele curse şi în campionat", a declarat el.

Rosberg susţine că nu a putut lupta pentru un loc pe podium în Canada din cauza faptului că unii piloţi, printre care Romain Grosjean şi Sergio Perez, au fost capabili să efectueze o singură oprire la boxe.

"Cred că cei care au făcut o singură oprire m-am învins la final, pentru ca strategia a mers pentru ei.

Şi a fost o strategie mai bună decât a mea. Monopostul nostru nu ar fi putut face o singură oprire la boxe, aşa că la asta trebuie să lucrăm. Să devenim şi mai buni la gestionarea pneurilor în termeni de stări şi tot ce vine cu asta", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Mercedes, Rosberg

Comentarii (3)

  • Baiatul asta e un bulangiu periculos. Inainte imi placea de el dar exagereaza la multe din duelurile de pe pista.
    3 5
  • rastafan2
    Pentru ca are mai multa presiune in instalatie decat toti jucatorii de playstation de pe circuit nu trebuie sa-l faci bulangiu. Daca s-ar fi batut cu Senna, Prost si altii, nu l-ar fi criticat nimeni pentru stilul de pilotaj. Vii tu de la PSP si dai lectii de pilotaj. Lasa-ne!
    4 2
  • hahaha
    Pai daca Maldonado a emis pretentii la titlu de ce sa n-o faca si asta? :))
    Sa fim sinceri, poate ca va lua titlul, asa cu o plezneala ca Button, dar asta n-are stofa de campion mondial. Pana in 2012 n-a marait deloc in F1 si i-au trebuit atatea sezoane ca sa obtina o victorie. A, da, si victoria a obtinut-o datorita lui Schumacher(sa nu uitam cine a creat noul monopost Mercedes) si datorita sabotajelor patite de Schumacher.
    Oricum, ar fi trist sa vedem un pilot de nivelul lui Rosberg castigand titlul mondial.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru