Rosberg susţine că va avea statut egal cu Hamilton la Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg susţine că are o clauză în contract potrivit căreia are statut de egalitate în cadrul echipei cu ocechipierul său, indiferent de numele acestuia.

În contractul meu scrie că voi avea întotdeauna acelaşi oportunităţi ca şi coechipierul meu, indiferent cine este el.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
După ce a fost coechipierul lui Michael Schumacher timp de trei ani, Nico Rosberg îl va avea alături începând de anul viitor pe Lewis Hamilton.

În ziua în care Mercedes a anunţat semnarea noului contract, presa internaţională a speculat că una dintre condiţiile puse de Hamilton este să fie pilotul numărul 1 al echipei, însă informaţia a fost negată de Rosberg. Germanul afirmă că are o clauză de contract potrivit căreia are un statut de egalitate în cadrul echipei cu coechipierul său.

"Cu siguranţă nu (n.r - voi fi numărul 2). Cunosc situaţia. În contractul meu scrie că voi avea întotdeauna acelaşi oportunităţi ca şi coechipierul meu, indiferent cine este el. Chiar dacă Hamilton va reprezenta o provocare, o accept cu bucurie. Este unul dintre cei mai buni piloţi, dar cred că mă pot măsura cu el", a declarat el pentru publicaţia germană Bild.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Rosberg afirmă că nu regretă plecarea lui Schumacher de la echipă, în primul rând pentru că septuplul campion mondial a amânat prea mult o decizie cu privire la viitorul sau în Formula 1.

"Schumacher nu a fost sigur dacă vrea să continue sau nu, dar Mercedes a trebuit să facă o alegere.

Şi oricum Schumacher a spus el însuşi că nu este nefericit (n.r - ca Hamilton a semnat cu Mercedes)", a mai precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • adidor77
    Lewis il va "devora" pe Rosberg, asa cum a facut cu toti coechipierii sai. Nici nu trebuie sa fie stipulat in contract ca este pilotul nr.2 al echipei pentru ca acest lucru se va vedea dupa primele 4 curse pe pista.
    10 12
  • ayrton4ever
    @adidor. Da, asa cum l-a devorat pe Button anul trecut (a terminat in spatele lui in clasament) si pe Alonso in 2007 la egalitate de puncte... Hai sa nu exageram
    12 4
  • adidor77
    Exact, sa nu exageram si sa asteptam sezonul 2013 ;).
    4 8
  • hei ...ayrton
    am fost fan shumi ani de zile dar trebuie sa te contrazic:
    in 2007 hamilton a terminat pe locul doi LA PRIMA PARTICIPARE IN F1
    dupa ce la inceput la cam lasat pe alonso (primele curse)sa ae simta nr 1!este un talent innascut si cu adevarat se apropie de ayrton ....el este sarea si piperul si spun aceasta ca l=am vazut pe viu in cateva curse ....deci nu subestim...
    0 3
  • ayrton4ever
    @shumi Si Villeneuve a terminat pe 2 la debutul sau in 96 cu 4 victorii. Hamilton este foarte bun, dar conteaza mult si suportul echipei. Sub nicio forma nu l-a devorat el pe Alonso si nici pe Button. Faptul ca subliniezi ca ai vazut "pe viu" cursele nu arata deloc cat de rapid sau nu este un pilot, ci doar ca vrei sa scoti in evidenta ca ai fost la curse. Si eu am vazut "pe viu" in 2007 Monaco si Hungaroring si stim cu totii foarte bine ca nu poti sesiza cu ochiul liber in alea 3-4 viraje din zona in care stai cat de rapid este un pilot fata de celalalt, respectiv cateva zecimi..
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru