Russell debutează cu stil la Mercedes: britanicul a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente din Bahrain

de Daniel Popescu
Vineri, 04.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
George Russell a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri din Bahrain, după ce a fost cooptat de Mercedes ca înlocuitor pentru Lewis Hamilton. Britanicul a fost cu trei zecimi de secundă mai rapid decât Valtteri Bottas.

George Russell a avut parte de un debut excelent la Mercedes în cea de-a doua etapă consecutivă programată pe circuitul Sakhir din Bahrain.

Britanicul, care este pilot titular la Williams, a fost cooptat de Mercedes pentru acest weekend ca înlocuitor pentru Lewis Hamilton, aflat în izolare după ce a fost confirmat cu Covid-19.

Iar Russell nu i-a luat doar locul în cockpit, ci a oferit și două mostre de performanță după ce a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente de vineri. Mai întâi, Russell a fost cronometrat cu 54.546 în prima sesiune, pentru ca în a doua sesiune să fie ușor mai lent, cu 54.713. Chiar și așa, el și-a surclasat toți rivalii.

În prima sesiune, el a fost mai rapid decât cei doi piloți Red Bull Racing, Max Verstappen și Alexander Albon, în timp ce coechipierul său Valtteri Bottas a fost al patrulea, la trei zecimi în spate. Ferrari a încheiat sesiunea doar pe locurile 8 și 10 prin Sebastian Vettel și Charles Leclerc.

În a doua sesiune, Verstappen a fost din nou cel mai aproape de britanic, cu Sergio Perez și Esteban Ocon în spatele său.

Între timp, Bottas a fost doar al 11-lea după ce toți timpii săi realizați cu pneuri soft au fost șterși pe motiv că a abuzat de limitele circuitului.

Vettel a fost doar al 16-lea, în timp ce Leclerc nu a stabilit niciun tur cronometrat din cauza unei defecțiuni tehnice.

Calificările din Bahrain vor avea loc sâmbătă la ora 19:00, iar cursă este programată duminica la ora 19:10.

BAHRAIN - REZULTATE ANTRENAMENTE 1:

BAHRAIN - REZULTATE ANTRENAMENTE 2: 

Comentarii (16)

  • Neutru
    Au fost doi care au ieșit prin nisip foarte des. Probabil așteaptă să se termine campionatul și vor pleca la plajă să se relaxeze, că prea au fost stresați de coechipieri. Calificările vor fi dificile datorită aglomerației. Echipa trebuie să organizeze ieșirile la secundă. Până atunci să vedem și F2. Ferrari a început să piardă componente pe pistă. O rezista până la sfârșit?
    11 5
  • Lantu'amintirilor
    Se spulbera mitul lui Hamilton!:)) Daca Mercedes avea sange'n instalatie si lua un pilot tanar in 2017 ( vezi Ferrari cu Leclerc), ramanea inlantuitu' cu 3 titluri.
    29 17
  • The Dot
    Mda...de fapt Russell nu poate fi un pilot bun si de asta a scos timpii pe care i-a scos (care pana la urma sunt niste timpi ce conteaza fix zero in clasamente)....nu putem sa comparam timpii lui cu cei ai lui....Bottas, sa zicem, si de fapt singura concluzie care poate fi trasa e ca in cazul lui Hamilton e doar masina in performantele lui.
    De altfel oricare pilot ce la un moment dat in cariera lui a avut un monopost mai putin performant, iar apoi a avut ocazia de a pilota o masina mai buna, a avut aceleasi performante.
    8 18
  • Adrian
    Hamilton cel mai bun Russell e logic să tragă tare ia promis lui Hamilton că dă tot ce are mai bun pe mașina lui era logic să tragă dar nu mașina contează și e logic că are performanțe e pe mașina lui Hamilton și Russell e englez și Mercedes ia pregătit toată mașină că e pilot celor de la Mercedes Russell și în 2022 va fi la Mercedes după ce va pleca Hamilton in 2021 Hamilton a dominat tot doar Rosberg la bătut la 5 puncte că a avut plobleme Hamilton și Hamilton a luat titlul și cu mclaren in 2008 și era mașină slabă și în 2007 putea sa ia dar a pierdut la un punct față de kimi Raikkonen așa că Hamilton e cel mai bun și va fi legendă că Schumacher și Senna a postat aia de la F1 clasament și Hamilton e pe primul loc Schumacher pe 2 Senna pe 3 Jim Clark pe 4 Russell va termina pe 3 s-au pe 4 și toți când a avut mașina bună de la o mașină slabă toți a făcut performanțe
    1 0
  • THE SPINNING GERMAN
    Sliding Vetel! Ce reactie a avut KMag!! Championu' nu se dezminte. Marele premiu si spinn-ul! Bravos!
    3 1
  • Ferrari
    Ii clar ca masina-echipa a fost cea care l-a facut pe pilotul de culoare campion mondial. 7 titluri mondiale care trebuiau sa fie 8. Rosberg s-a opus.
    4 1
  • Va dati seama ce ar face Romain Grosjean cu masina lui Hamilton?, mai ales prin ce a trecut.
    1 0
  • Costel
    pentru mine informatia zilei de ieri nu-i galopul de sanatate apartinand lui Russell, pe cat de surprinzator inca din FP1 parca pe atat de impresionant,
    ci tocmai revenirea lui Binotto in preajma monoposturilor 5 & 16, reintoarcerea mult prea prematura a acestei pieze rele pentru Scuderia care iata ca o fost "rasplatita" pe masura in FP2 de ambii piloti Ferrari....

    Binotto, walk on home, boy!
    0 2
  • As fi preferat sa fi fost Bottas out un weekend, ca sa vedem cum Russel il indoaie pe Ramilton.
    2 1
  • Grețos modul în care cei doi comentatori de pe Look sport încercau să-l spele pe Bottas de greșeli și să tragă în jos performanța lui Russell ! Sunt convins că ultimul nu va avea nici pole-ul și nici victoria, interesele sunt multe și meschine, dar faptul că, venit de la cea mai slabă echipă la cea mai bună, face față cu brio, spune multe și demitizează ceva "legende".
    La fel, trebuia să existe și un punctuleț care, ironic crezându-se, să devalorizeze performanța unui puștan, din aceeași clasă cu Verstappen, Leclerc și Norris, care, cred eu, cât va fi Hamilton la Mercedes, nu va avea ce căuta acolo.
    9 2
  • Deci se vede ca monopostul face diferenta si nu "geniul" din pilot.
    Si da, Bottas isi confirma statutul de locotenet.
    11 2
  • Mercedes l a ales pe Russell ca să i arate lui Hamilton ca nu este un zeu și ca un pilot fără performante notabile în f1 pana acum poate sa fie nr. 1 pe grila. Bottas se face de cacao cursa după cursa. Chiar dacă termina cursa în fata lui Russell, lasă impresia ca este unul dintre cei mai slabi piloți din grila.
    5 1
  • Aurel Craciun
    Vorbim despre Russel, cel care cursa precedentă a pierdut startul, și de care lumea spunea că e mediocru. Și iată că el nu are nici o problemă de a domina antrenamentele libere. Să adaug altceva e de prisos
    2 1
  • @Sumi7
    Poate ai vrut sa spui statutul de pres ...
    5 4
  • Russel la Mercedes sau altfel spus, adevărul despre geniulul pilot Hamilton.
    11 4
  • Adrian
    Pilotul contează toți piloți care au venit pe monoposturilm rapide au făcut performanțe și Russell lupta da vina in 2022 Hamilton va fi și în 2021
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru