Sainz Jr, favorit să concureze pentru Toro Rosso în 2015

de Daniel Popescu
Luni, 06.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz Jr. este favorit să-l înlocuiască pe Daniil Kvyat la Toro Rosso în sezonul 2015.

În proporţie de 99%, Carlos Sainz va fi în Formula 1 anul viitor.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Decizia lui Sebastian Vettel de a părăsi Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon a determinat cvadrupla campioană mondială să-l promoveze pe Daniil Kvyat de la Toro Rosso în locul său.

Prin urmare, Toro Rosso are un loc liber pentru sezonul următor, iar principalul favorit este Carlos Sainz Jr, fiul dublului campion mondial de raliuri Carlos Sainz. Spaniolul pierduse iniţial lupta pentru acest post în favoarea lui Max Verstappen, însă acum are o nouă şansă să debuteze în Formula 1.

"Vom vedea ce se întâmplă cu Sainz Jr. Este un subiect despre care vom vorbi. Întotdeauna analizăm talentele şi încercam să luăm cea mai bună decizie", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

Consultantul Helmut Marko este şi mai determinat să-l promoveze pe Sainz Jr şi dă sosirea acestuia la echipă drept aproape sigură. "În proporţie de 99%, Carlos Sainz va fi în Formula 1 anul viitor", a precizat el.

Iniţial, a existat şi ipoteza că Jean-Eric Vergne ar putea fi păstrat în cadrul echipei, însă francezul nu îşi face mari speranţe în această privinţă.

"Nu este o întrebare pe care să mi-o adresaţi mie. Nu am nicio idee şi nu aştept nimic. Nu am nimic de spus despre această situaţie. Am nevoie de un pic de timp pentru a realiza ce se întâmpla şi pentru a înţelege decizia", a explicat el.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (7)

  • ce inseamna sa ai bani sau nume

    Sainz Jr. si Kvyat au fost colegi de echipa cu Visoiu in 2013

    acum ei ajung in formula 1 el cel mai probabil niciodata.

    e drept ca Kvyat a castigat dar Sainz Jr. a facut 66 de puncte (Robert 44 - nu e asa mare diferenta)

    "cumperi" energizante -> stai in fata
    15 0
  • Azmodan, sforile sunt trase de tatal sau, sper sa nu aibe soarta lui bruno senna.
    8 1
  • Fratioare, esti cvadrupla campioana mondiala la constructori si tu-l promovezi pe Kvyat? Eu fac pariu cu oricine ca de la anul Red Bull nu mai termina in primele 5 echipe. Pai cu Ricciardo si Kvyat astia nu aduna nici 100 de puncte la anul.
    10 10
  • Anul asta Ricciardo a castigat trei curse pentru RedBull. Vettel niciuna. La anul ma astept ca masina sa fie si mai buna, deci nu vad de ce Ricciardo n-ar avea un cuvant foarte greu de spus. Kvyat, nu e un pilot rau, are stofa. Experienta nu are dar merita o sansa.
    0 1
  • Schumi, vezi ca Ricci are deja 139 de puncte si mai sunt 5 curse, la anul de ce nu ar putea face la fel? Potential ca si pilot are. Oricum RB mai face un test ilegal de o saptamana si gata rezolva toate problemel,a sa ca nu le duce tu de grija, ca nu le face nimeni nimic.
    0 0
  • @Alex: nu le duc grija, dar nu poti cataloga un pilot ca o mare speranta dupa 3 curse castigate. Au fost 3 curse castigate pe ghinionul altora,sau datorita unei strategii extraordinare. Vettel stia inca de la inceputul sezonului ca n-are o masinacu care sa ii poata bate pe Mercedes, probabil din mai-iunie era deja in tratative avansatecu Ferrari,asa ca nu l-a mai interesat acest sezon. Asta e parerea mea. Daca tu consideri ca 3 curse castigate sunt reprezentative, e ok. Dar Ricciardo n-are stofa de pilot numarul 1, iar Kvyat, in momentul de fata, nu este un pilot care sa concureze pentru o echipa cvadrupla campioana mondiala la constructori. Cu tot respectul pentru ei, dar mai au de stat ani buni in F1 pana sa ajunga la nivelul unui Alonso, Hamilton, Raikkonen sau Vettel. Pana una alta cei 4 pe care i-am enumerat, daca au o masina competitivaiti distrug campionatul, nu-i opreste nimeni. Pe cand restul, s-ar chinui sa iasa campioni mondiali chiar si cu cea mai buna masina. Si tocmai din aceasta cauza nu-mi pot explica alegerea Red Bull. Cred ca Button, aflat in prag de "pensionare", iti aducea mai multe puncte decat Kvyat.Iar din 2016, analizand rezultatele rusului din 2015, puteai sa-l promovezi la echipa. Ma rog...nu contest decizia lor, nici n-as avea cum,dar n-o inteleg.
    0 1
  • @91Schumi06

    Ricci merita locul la RBR, cele 3 victorii nu au fost "chiar" pe noroc
    la Hungaroring l-am vazut in actiune live, depasirea lui Ham a necesitat pricepere din plin, nu stiu dc tu ai vazut manevra
    la Silverstone si Hochenheim iarasi a aratat ca stie sa atace si sa piloteze intelligent
    eu il consider urmas pe merit ca pilot nr 1 la RBR, si oricand ar avea loc si Ferrari si la MB
    dc RBR in 2016 se apropie de MB Ricci va juca pt Titlu
    Kvyat arata potential, in cel mai rau caz va face rol de locotenent pt Ricci, dp care va fi schimbat cu Verstappen sau Sainz


    in rest Forza Rossa!
    si dc se confirma, Welcome Seb!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru