Şase bănci vor gestiona listarea la bursă a Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.04.2012
Goldman Sachs, UBS, Morgan Stanley, Santander, DBS şi CIMB sunt băncile care vor gestiona listarea pe bursă a F1, în timp ce preşedintele Nestle ar putea prelua o funcţie similară în Marele Circ.

Bernie Ecclestone şi fondul de investiţii CVC Capital Partners fac ultimele pregătiri pentru listarea Formulei 1 pe bursa din Singapore, eveniment programat pentru luna iulie a acestui an.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de agenţia de presă Reuters, pe lângă Goldman Sachs şi UBS au fost desemnate alte patru bănci care să gestioneze această operaţiune: Morgan Stanley, Banco Santander, DBS Group din Singapore şi CIMB din Malaysia.

În plus, listarea la bursa presupune desemnarea unui preşedinte pentru Formula 1, iar principala ţintă a celor de la CVC Capital Partners este Peter Brabeck, în prezent preşedinte al companiei de alimente şi nutriţie Nestle. Austriacul în vârstă de 67 de ani este deja un personaj cunoscut în lumea Formulei 1, întrucât este membru în consiliul de conducere al Delta Topco, companie fondată de CVC Capital Partners pentru a gestiona Marele Circ.

Potrivit unor informaţii anterioare, CVC Capital Partners va rămâne acţionarul amjoritar al Formulei 1 şi după listarea pe bursă din Singapore, întrucât va scoate la vânzare doar aproximativ 20% din acţiuni, pentru care speră să obţină două miliarde de dolari.

Astfel, Formula 1 este evaluată în prezent la peste 10 miliarde de dolari.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru