Sauber critică planurile pentru utilizarea unui al treilea monopost de echipele de top

de Daniel Popescu
Marti, 12.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber susţine că echipele sprijinite de constructori nu ar avea niciun beneficiu dacă ar furniza monoposturi suplimentare pentru echipele mici.

Planurile pentru a permite echipelor de top să furnizeze echipelor mici un al treilea monopost încep să fie din ce în ce mai vehiculate în Formula 1 ca măsură de reducere a costurilor, însă Sauber continuă să fie unul dintre cei mai aprigi contestatari.

Monisha Kaltenborn, şefa echipei elveţiene, sugerează că problema a apărut ca urmare a costurilor anticipate pentru motoarele din sezonul 2014, care ar putea forţa unele echipe mici să accepte utilizarea unor monoposturi de la echipele de top. Indianca crede însă că implementarea unui astfel de plan nu ar aduce niciun beneficiu pentru echipele de top sau pentru furnizorii de motoare din Formula 1.

Urmareste Automarket
"Cineva trebuie să spună că, dacă noile motoare vor fi un generator de costuri, atunci producătorul motorului trebuie să se gândească ce vrea de la sport.
Fie vor monoposturi furnizate de alte echipe, fie nu. Dacă nu vor (n.r - ca echipele mici să folosească monoposturi furnizate de echipe de top) atunci vor ajunge să aibă doar trei-patru echipe şi aş spune că, chiar dacă fiecare echipă ar avea cinci monoposturi, nu vor putea susţine beneficiile pe care le obţii în prezent din Formula 1. Nu mă refer numai la beneficiile financiare, ci şi la cele de imagine"
, a declarat ea într-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Esential 4 podiumuri a obtinut Sauber in 2012
Referindu-se la noul sezon al Formulei 1, care va începe peste numai o lună, Kaltenborn este optimistă că Sauber va putea continua prestaţiile bune de anul trecut, când a obţinut patru podiumuri şi a fost aproape să câştige Marele Premiu al Malaysiei prin Sergio Perez.

"Primul motiv (n.r - pentru care suntem optimişti) este monopostul. Se bazează pe monopostul din 2012 şi ne-am concentrat pe eliminarea tuturor slăbiciunilor pe care am simţit că le avem.

În al doilea rând, avem stabilitate şi continuitate în echipă, ceea ce este un activ uriaş. În plus, avem doi piloţi despre care credem că îşi pot utiliza cu adevărat potenţialul. Suntem bine pregătiţi", a mai precizat ea.

Via Formula1

Comentarii (1)

  • Mukesh
    Ziua buna OMG deci am ramas 3?!Alte chestii:1) Warbringer cum adica te-ai decaalificst pe tine? Ai descalifcat echipele pe baza prezentei de ieri seara la ora 20:30?2) Echipa PepitoDisco/Zenith nu cred ca ar fi trebuit descalifacta au jucat totusi meciurile pe care le-au putut juca, spre deosebire de 3) echipa Petrut/Zeificabil care (daca nu ma insel) n-au jucat nici macar un meci, desi si Petrut e *cough* arbitrul concursului.4) Killeru/PeacemakerRO(Killeru inlocuit de FokeWulf); chiar nu pot continua?Nu reprosez la nimeni, nu dau cu pietre, fiecare are probleme ( am avut si eu in a2-a saptamana de concurs) si real life dar de ce frantz te-ai inscris intr-un concurs daca nu participi sau sa vrei sa depui un minim efort pentru participare?A iesit urat si warbringer e indreptatit sa zica ca in aceste conditii nu se mai pot face alte concursuri. Ar fi numai o mare pierdere de vreme.Dar nu e numai la noi e asa, si la concursurile (de ex) de pe gamereplays au fost participanti care nu s-au prezentat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru