Sauber, in dificultate pentru a gasi un cumparator

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.08.2009
Peter Sauber a exclus posibilitatea de a prelua din nou controlul echipei de Formula 1, insa presa internationala speculeaza ca Nelson Piquet este interesat de achizitinarea team-ului.

Retragerea surprinzatoare a constructorului BMW din Formula 1 il pune pe Peter Sauber intr-o situatie extrem de dificila. Fostul proprietar al echipei este in ipostaza de a gasi o solutie salvatoare pentru ca team-ul elevetian sa concureze in Formula 1 si in sezonul viitor.

Principalul sau obiectiv este reprezentat de salvarea celor cateva sute de locuri de munca de la fabrica echipei din Hinwil, insa Sauber a exclus din start posibilitatea de a prelua conducerea echipei.

"Voi face tot ce este posibil din punct de vedere uman. Nu pot face minuni si cu siguranta nu vreau sa fiu din nou sef de echipa. Le-am spus oamenilor mei ca imi voi folosi toate contactele, dar nu pot garanta nimic. Sunt consultant al celor de la BMW, dar in cele din urma ei sunt cei care decid", a declarat elvetianul in varsta de 65 de ani in cadrul unei conferinte de presa.

Sauber a dezvaluit ca anumiti investitori si-au manifestat deja interesul pentru echipa, insa oficialul elvetian a evitat sa nominalizeze potentialii cumparatori.

"Cea mai buna solutie ar fi una de tipul celei adoptate de Ross Brawn la Honda. Ai nevoie de cel putin 10 ani pentru a construi o echipa care sa produca un monopost de F1 la nivelul cerut", a precizat el.

Publicatia braziliana O Globo sustine ca printre potentialii investitori se numara si fostul campion mondial Nelson Piquet, insa acesta a evitat sa confirme sau sa infirme speculatiile. "Tot ce pot spune este ca imi place numele Piquet F1", a declarat brazilianul in varsta de 56 de ani.

Via | Autosport | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru