Sauber: "Kobayashi nu trebuie să aducă bani pentru a rămâne la echipă"

de Daniel Popescu
Joi, 15.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Sauber afirmă că japonezul Kamui Kobayashi nu trebuie să aducă bani prin intermediul sponsorilor pentru a rămâne la echipă anul viitor.

Kamui Kobayashi este în pericol să-şi piardă locul în Formula 1 la sfârşitul acestui sezon, după ce presa internaţională a relatat că Sauber este interesată să-l aducă pe Jaime Alguersuari pentru a face pereche cu Nico Hulkenberg.

De altfel, pilotul japonez a afirmat că are nevoie de finanţare pentru a-şi putea continua cariera în Formula 1, dezvăluind ulterior că este încrezător că a găsit sponsori.

Cu toate acestea, Monisha Kalternborn, CEO-ul Sauber, afirmă că nu are nevoie de banii lui Kobayashi şi că decizia finală va fi luată exclusiv pe baza rezultatelor obţinute în acest an.

Urmareste Automarket
"Nu am făcut asta (n.r - nu i-am cerut bani) nici măcar la sfârşitul sezonului 2010 când începeam din nou de la zero în termeni de management al echipei.
La vremea respectivă l-am luat doar pentru abilităţile sale şi nu a adus niciun sponsor. Nu am obţinut nimic de la el. Aşa că nu cred că este corect să facem o problemă din asta acum şi nu există nicio presiune asupra lui. Este vorba despre ce face pe circuit"
, a declarat şefa echipei elveţiene.

Kobayashi nu a reuşit însă să se ridice la înălţimea coechipierului Sergio Perez în acest sezon, obţinând un singur podium la Suzuka. Japonezul a acumulat 58 de puncte şi este pe locul 11 în clasamentul general, în timp ce Perez a obţinut 66 de puncte datorită celor trei podiumuri obţinute în prima parte a anului.

Via SportingLife

Comentarii (2)

  • Ete pasta. Ia uitati-va cum a obtinut Perez cele 66 de pcunte si cum le-a obtinut Kamui. Ca sa nu va munctiti prea mult: in Malayesia Perez la ultimul schimb a pus hard in loc de soft cum au pus ceilalti piloti iar la Monza a pornit pe hard si a schimbat pe soft, invers decit ceilalti. Consecinta: nu are relavanta numarul de puncte atat timp cat cei doi piloti nu au mers pe aceeasi strategie in fiecare cursa. Nu as putea spune ca diferenta de 8 puncte nu e data de diferenta de strategie dintre cei doi piloti (de exemplu intre locul 2 si patru e o diferenta de 6 puncte).
    Oricum, la Sauber nu mai vorbim de Perez care merge la McLaren. Personal cred ca ar fi pacat sa nu mai fie Kamui in 2013 pe grila de start (adica nu sint convins ca Alguersuari e mai bun decit el). Dar poate ca si aici ... baniii vorbesc !
    2 1
  • Daca Sauber e interesata sa scape de Kamui, declaratia sefei de echipa e cat se poate de logica. Tinand cont ca japonezul a declarat deja c-a facut rost de bani, singurul motiv pe care il mai poate da afara este performanta sa ca pilot. iar stirea asta se axeaza exact pe directia respectiva...deci, pentru cine citeste printre randuri, e cam clar ca Sauber nu mai merge pe mana lui Kobayashi pentru anul viitor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru