Sauber laudă abilităţile lui Perez în gestionarea pneurilor

de Daniel Popescu
Marti, 08.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Managerul echipei Sauber afirmă că Sergio Perez are un talent natural pentru a gestiona corespunzător pneurile Pirelli, fapt demonstrat de performanţele obţinute anul trecut.

Sergio Perez a obţinut anul trecut trei podiumuri pentru Sauber, printre care şi un loc doi la Sepang după o luptă spectaculoasă pe ploaie cu Fernando Alonso.

Mexicanul a impresionat însă în special prin progresele realizate pe parcursul unor curse după ce a plecat din a doua jumătate a plutonului, în primul rând datorită strategiilor cu o singură oprire la boxe datorate gestionarii bune a pneurilor.

Opinia este susţinută şi de Beat Zehnder, managerul Sauber, care afirmă că Perez este talentat din acest punct de vedere. "Perez este un talent natural în privinţa gestionarii pneurilor. Ştie foarte bine să extragă tot din pneuri şi în acelaşi timp să le menţină în viaţă. Am văzut asta de câteva ori şi, dacă totul se potriveşte, pur şi simplu zboară", a declarat el.

Urmareste Automarket
Începând din acest an, Perez va concura pentru McLaren şi va trebui să se adapteze la rigorile unei echipe de top, însă Martin Whitmarsh, şeful britanicilor, consideră că Jenson Button îl va ajuta în această privinţă.
"Button este cel mai uşor coechipier cu care ar putea colabora. Este sincer, deschis şi dispus să ajute. Sper că Perez va fi suficient de inteligent să recunoască că încă mai are mult de învăţat", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • iordache
    mi.ar fi placut sa fie la ferrari,langa alonso:)
    1 0
  • Acest "talent natural" toate cele trei podiumuri le-a obtinut prin strategia diferita fata de ceilalti piloti. Din aceasta cauza nu se poate compara performanta obtinuta de el.
    Daca ne uitam un pic peste ce a facut in sezonul din 2012 ... din 20 de curse a terminat in puncte de 7 ori iar de 5 ori a terminat pe locul 11 (primul care nu primeste puncte). are si sase abandonuri.
    Parca nu pare un asa de mare talent.
    Vedem cum se va descurca la McLaren.
    Succes !
    2 0
  • E cu dus-intors ce afirmi tu, Pablo. Pana la urma, nimeni nu i-a impiedicat pe ceilalti piloti sa adopte o strategie identica cu a lui Perez. Totusi, se pare ca nu multi reusesc sa mearga impotriva curentului, asa cum reuseste Perez. Lasand la o parte echipa Mercedes - recunoscuta ca un cal breaz ca a fost echipa a carei masina uza in ultimul hal pneurile, deci iesind automat din discutie - ceilalti au avut dreptul de a merge si ei pe strategii inverse. Insa nu prea le-a iesit. Presupun, deci, ca exista totusi ceva la Perez care ii permite sa scoata acel plus pentru a face o strategie alternativa sa mearga.

    Bine, acuma, depinde mult si de pneuri si cum reuseste un pilot sa scoata maximul din ele. Uite, coechipierul actual al lui Perez - Button , adica - era si el recunoscut prin faptul ca reusea sa scoata maximul din strategii alternative, cu o oprire in minus, cu alegeri de pneuri contra fluxului general, conservator, uzura minima, etc, etc. Insa anul asta, pur si simplu strategiile astea nu i-au mers, nu a reusit sa se inteleaga cu pneurile 2012 decat pe final. In schimb, Hamilton -Hamilton, repet, adica al' care era vazut in trecut drept ucigatorul de pneuri, primul care intra la boxe - a avut niste curse in care a scos 110% din ele si tot era in fata. Cine stie daca anul asta Perez nu va avea un conflict similar cu noile Pirelli 2013 si nu va pati ca Button?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru