Sauber: "Rezultatele din teste, conforme cu realitatea"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.03.2011
Oficialii Sauber susţin că rezultatele bune obţinute în teste reflectă adevăratul potenţial al noului monopost, care va beneficia de un update major în Malaezia.

Sauber a fost una dintre surprizele plăcute ale testelor din această iarnă, reuşind să termine pe primul loc într-una dintre zilelele de evaluare de la Barcelona, pe lângă fiabilitatea foarte bună demonstrată de monopostul C30.

Chiar dacă echipele mici obişnuiesc să utilizeze diverse artificii pentru a obţine astfel de rezultate, James Key, directorul tehnic al Sauber, susţine că aceasta este performanta reală a monopostului C30.

"Este foarte dificil să judecăm performanţa, pentru că aceasta depinde de concurenţă. Cred că am fost sinceri în modul în care am testat şi am utilizat puţin combustibil doar în ultimele două zile de teste de la Barcelona, ceea ce ne-a oferit o idee despre poziţionarea maşinii. Pare echilibrat, dar este foarte dificil de judecat. Cred că suntem satisfăcuţi că am făcut genul de progrese pe care l-am vrut fată de monopostul de anul trecut în anumite zone specifice", a precizat el.

Cele mai multe echipe vor introduce update-uri majore în Australia şi în prima cursă de pe continetul european, însă Sauber a planificat un update pentru Marele Premiu al Malaeziei, a doua cursă a sezonului.

"Vestea bună este ca update-ul destul de mare pentru startul sezonului pe care l-am luat în a doua sesiune de teste de la Barcelona a funcţionat în modul în care ne aşteptam.

Acum este important să continuăm să forţăm şi să aducem noi update-uri cât de repede putem. Avem câteva update-uri majore planificate şi vom aduce noi componente în a doua cursă", a mai precizat el.

Via | Formula1

Comentarii (3)

  • sper...
    ..ca anul asta sa si confirme rezultatele bune din teste ca anul trecut au sclipit in teste si dupa aia in curse au dat de belea.astept de la ei rezultate bune sau daca se poate foarte bune chiar si la podium macar o data. hai sauber! hai kobayashi! hai perez! abia astept sa inceapa sezonul
    1 0
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @pakocska: La inceputul sezonului trecut Sauber a avut exact aceasi problema ca si sora mai mare, Ferrari, adica motorul. Sa fii fost desenul sasiului care le-a provocat problemele sau numai motorul, nu mai conteaza dar problema in sine a fost motorul. Dupa ce s-a rezolva problema cu motorul, s-au descurcat foarte bine in curse!
    0 0
  • ?
    anul trecut daca nu ma insel ferrari au cerut voie fia sa remedieze defectiunea la motor si au primito(dun cate stiu eu), dupa remedierea problemei nu au mai avut probleme cu motoarele doar cu o foarte proasta strategie de curse, cu o strategie un pic mai buna ar fii reusit sa-l faca pe alonso campion, cred ca acum regreta de aceea cred ca au si facut achizitii in ce priveste strategia de cursa-cel racolat de la redBull
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru