Sauber speră să câştige peste o jumătate de secundă pe tur cu un şasiu mai uşor

de Daniel Popescu
Marti, 01.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber va introduce un şasiu mai uşor începând cu Marele Premiu al Spaniei, cu care speră să-şi îmbunătăţească timpii cu circa şase zecimi de secundă pe tur.

Esential 692 de kilograme este masa minima a monoposturilor stabilita prin regulament
712 kilograme este masa estimata a monopostului Sauber
Sauber este una dintre cele numai două echipe tradiţionale ale Formulei 1 care nu a obţinut niciun punct în noul sezon competiţional, în ciuda faptului că nu a fost afectată de defecţiuni tehnice majore, aşa cum s-a întâmplat în cazul celor de la Lotus.

Principala problemă a monopostului este însă masa totală, cu aproximativ 20 de kilograme mai mare decât masa minimă de 692 de kilograme impusă prin regulament.

În condiţiile în care fiecare 10 kilograme înseamnă un monopost cu circa trei zecimi de secundă mai lent pe tur, Sauber pierde practic circa şase zecimi de secundă pe tur din cauza masei prea mări a monopostului.

În prezent, echipa dezvoltă un nou şasiu care va fi introdus la Marele Premiu al Spaniei din 11 mai şi care ar trebui să remedieze această problemă.

"Plănuim un update major pentru Barcelona, dar în următoarele două curse (n.r - din Bahrain şi China) vom lua măsuri în special pentru micşorarea masei", a declarat Monisha Kaltenborn, şefa echipei Sauber. 

Comentarii (4)

  • pablo256r
    Decit sa faceti alt sasiu mai bine puneti pilotii la cursa de slabire. Mai ales pe Pastor.
    4 6
  • marius
    Pastor?la Sauber
    6 0
  • pablo256r
    ups, ai dreptate marius
    ma gandeam la Sutil.
    Tot nu inteleg cum au reusit sa faca un monopost considerabil ai greu decit era necesar. F1 e un domeniu unde conteaza orice milisecunda.
    Ei au un handicap major din start daca monopostul este mai greu cu 20 kg decit e necesar.
    1 1
  • Ai dreptate pablo,cred ca masina a fost conceputa prost de la bun inceput
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru