Sauber vrea să repete anul viitor performanţa din 2001

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.10.2010
Peter Sauber este încrezător că Sergio Perez şi Kamui Kobayashi vor fi capabili să repete anul viitor performanţa realizată de Nick Heidfeld şi Kimi Raikkonen în 2001.

Sauber F1 Team va aborda sezonul 2011 al Formulei 1 cu una dintre cele mai puţin experimentate linii de piloţi, formată din Kamui Kobayashi, care va începe doar al doilea sezon complet, şi debutantul Sergio Perez.

Aparent, strategia nu este una care să încurajeze performanţa, însă Peter Sauber este încrezător că echipa poate repeta rezultatele obţinute în sezonul 2001. La vremea respectivă, echipa de la Hinwil a terminat pe locul 4 în clasamentul constructorilor deşi a mizat pe Nick Heidfeld, aflat la al doilea sezon în F1, şi pe debutantul Kimi Raikkonen, care concurase anterior în Formula Renault UK.

"În mod istoric, Frank Williams nu a fost un prieten al debutanţilor, dar în acest an a semnat cu Nico Hulkenberg şi face o treabă bună. Acelaşi lucru cu Ron Dennis, acum ceva timp semna întotdeauna cu staruri, dar a avut succes şi când l-a încercat pe Lewis Hamilton. Nu suntem singurii. 2001, cu Raikkonen şi Heidfeld, când Heidfeld era la al doilea an în F1, iar Raikkonen la primul, a fost un an cu succese pentru noi, cu locul 4 în clasamentul constructorilor", a declarat elveţianul pentru publicaţia Autosport.

De altfel, Kobayashi este considerat unul dintre piloţii de viitor ai Formulei 1, iar rezultatele obţinute în acest sezon sugerează că Sauber a luat decizia potrivită.

Japonezul a câştigat în prima parte a sezonului mai multe puncte decât fostul său coechipierul Pedro de la Rosa, care era consdierat unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din competiţie.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • mobius
    precizare
    Sauber uita , nu stiu de ce, ca Ron Dennis a inceput un sezon cu debutantul Hamilton dar alaturi de acesta a fost un dublu campion mondial, cu ajutorul caruia a fost pregatita masina si care a adus echipei jumatate din puncte. Ma repet dar este necesar pentru anumite persoane, si spun ca McLaren ar fi luat titlul la piloti (cu Fernando) si chiar la constructori (punctele necesare) daca politica firmei ar fi fost corecta.
    4 4
  • Spartanu
    F1
    ce sa facem,asta este.daca mclaren l-a preferat pe debutantul de hamilton.oricum hamilton e sub alonso cu mult.daca alonso ar fi avut sprijin la mclaren ar fi castigat titlu sin 2007.sper sa castige anu asta.
    3 4
  • Spartanu
    astazi este ziua lui ecclestone
    La multi ani bernie ecclestone!80 de ani.multi inainte.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru