Schumacher: "Sunt mândru de Vettel"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.10.2011
Michael Schumacher şi-a manifestat bucuria pentru noul titlu cucerit de Sebastian Vettel şi afirmă că este mândru de performanţele pilotului Red Bull Racing.

Michael Schumacher nu a ezitat să-l felicite pe Sebastian Vettel la finalul Marelui Premiu al Japoniei pentru cucerirea celui de-al doilea titlu mondial consecutiv.

Privit ca urmaşul septuplului campion mondial prin prisma talentului şi rezultatelor obţinute până acum, Vettel l-a făcut mândru pe Schumacher prin performanţa obţinuţă duminică la Suzuka.

"Vreau să-l felicit pe Sebastian şi să felicit echipa sa pentru că au fost excepţionali în acest an. Este foarte emoţionant să-l văd câştigând din nou titlul mondial. Sunt foarte bucuros pentru el şi chiar puţin mândru", a declarat Schumacher într-un comunicat de presă.

Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP, a avut un discurs mult mai pragmatic, considerând că Vettel a ridicat foarte mult ştacheta la care trebuie să ajungă o echipă cu pretenţii la cucerirea titlului mondial.

"Felicitări lui Sebastian Vettel şi echipei Red Bull pentru al doilea titlu mondial. A pilotat impecabil tot anul şi împreună au stabilit standardele la care trebuie să aspirăm şi pe care trebuie să le depăşim", a precizat britanicul.

Vettel a ratat ocazia de a egala recordul lui Schumacher de pe circuitul de la Suzuka.

Actualul pilot al echipei Mercedes GP a obţinut trei victorii consecutive la Suzuka în perioada 2000-2002 după ce a plecat de fiecare dată din pole position. Dacă ar fi câştigat duminică, Vettel ar fi obţinut aceeaşi performanţă, întrucât a obţinut două victorii în 2009 şi 2010 după ce a plecat din pole position şi a fost primul pe grila de start şi în cursa din acest an.

Via | Mercedes GP

Comentarii (3)

  • vettel vs schumacher
    ,,,doar sunt germani amandoi,,,,,
    4 1
  • Aerul german
    Foarte frumoasa reusita lui Vettel. Sincer sa fiu, cred ca in zona aceea a Germaniei e un aer foarte prielnic pilotajului. Michael Schumachre si Sebastian Vettel se pare ca vor fi numele cel mai des intalnite in analele Formulei 1. Ce imi doresc este sa vina momentul in care si Sebastian sa fie mandru si sa il felicite pe Schumi pentru inca un titlu.
    10 0
  • Nu vad totusi de ce se face atata caz.Este,intr-adevar,campion,a avut o masina buna,a batut recorduri..insa asa au mai fost si altii.Cand proababil o sa ia vreo 8 titluri,atunci sa se minuneze toata lumea.
    Cum spunea Alonso sau Button,nu mai stiu exact,la conferinta..cred ca alonso.."nimic special"..au mai fost si altii cu 2 titluri..
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru