Senna neaga ca nu va pilota in GP2 in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.02.2009
Bruno Senna a negat informatiile publicate de revista Autosport potrivit carora nu va pilota in GP2 in sezonul 2009.

Privit ca un viitor star al Formulei 1, Bruno Senna nu a reusit inca sa-si asigure un loc in Marele Circ, iar sansele sale au scazut dramatic dupa ce Honda a anuntat ca se retrage din competitie.

Totusi, publicatia Autosport a dezvaluit miercuri ca Senna si-a anuntat echipa din GP2, iSport, ca nu va reveni in aceasta competitie in 2009.

Desi reputatia publicatiei britanice nu poate fi pusa la indoilala, informatiile au fost negate de insusi Senna in cadrul unui interviu acordat site-ului german motorsport-magazin.com. Senna sustine ca deocamdata nu a luat nicio decizie in privinta participarii in 2009 in GP2 si admite ca visul sau este de a pilota in Formula 1.

"Le-am spus celor de la iSport doar ca nu le pot promite nimic in acest moment, pentru ca vreau sa vad daca exista o posibilitate de a ajunge in Formula 1. Este prea devreme sa iau o astfel de decizie", a declarat brazilianul pentru sursa citata.

Sperantele lui Senna de a pilota in Formula 1 se leaga in acest moment de Honda Racing si de potentialul cumparator al acestei echipe.

Indiferent care va fi situatia finala, Senna crede ca echipa japoneza va avea un an 2009 foarte dificil.

"Fie apare un investitor care asigura viitorul echipei pentru 3 ani, fie se poate apela la o solutie intermediara pentru 2009", a adaugat el, referindu-se la posibilitatea ca Honda Racing sa fie finantata in 2009 din veniturile generate de drepturile TV sau prin intermediul lui Bernie Ecclestone, care a ajutat si echipa Williams. "Fiecare solutie are avantaje si dezavantaje. Chiar si cu un cumparatior, echipa va fi nevoita sa obtina performante. Indiferent de situatie, 2009 va fi un an foarte dificil".

Pe de alta parte, Senna sustine ca sansele de a pilota la Toro Rosso in 2009 s-au naruit dupa plecarea lui Gerhard Berger, dar si ca urmare a faptului ca ar fi trebuit sa isi plateasca locul. "Am vrut un test, dar l-as fi obtinut numai daca as fi platit 15 milioane pentru intregul sezon", sustine Senna, care nu a dezvaluit moneda in care s-ar fi realizat presupusa tranzactie.

In aceste conditii, pilotul brazilian spune ca face tot posibilul sa ramana in forma, chiar daca nu stie inca unde va pilota in acest an.

"Bineinteles, este dificil sa te pregatesti cand nu stii ce vei face pana la urma. Dar incerc, cel putin ma antrenez cat pot de bine. Tin legatura cu cei de la Honda, dar nici ei nu stiu exact ce se va intampla. Trebuie sa asteptam", a incheiat el.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru