Sergio Perez va concura pentru Red Bull în sezonul 2021: Alex Albon, retrogradat la postul de pilot de rezervă

de Daniel Popescu
Vineri, 18.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez a semnat un contract pe un an cu Red Bull Racing și va concura pentru fosta campioană mondială în sezonul 2021, în timp ce Alexander Albon va fi pilotul de rezervă al echipei.

Red Bull Racing a anunțat că a semnat un contract pentru un sezon cu Sergio Perez, care va deveni astfel coechipierul lui Max Verstappen.

Decizia a fost luată la capătul unei lungi analize a performanțelor obținute de Alexander Albon și Perez, iar echipa a considerat că mexicanul este alegerea potrivită.

"După ce am evaluat toate datele relevante și performanțele, am decis că Perez este pilotul potrivit să facă pereche cu Verstappen penru 2021", menționează Red Bull într-un comunicat de presă.

Perez a aflat încă de la jumătatea sezonului că nu va mai concura la Racing Point de anul viitor, întrucât echipa a preferat să-i rezilieze contractul pentru a-l aduce pe Sebastian Vettel.

În mod ironic, Perez a avut parte de cel mai bun sezon al carierei. În Bahrain a obținut prima victorie din carieră și a încheiat sezonul pe locul 4 în clasamentul general cu 125 de puncte, fiind surclasat doar de Hamilton, Valtteri Bottas și Verstappen.

În plus, poziția din clasament a fost obținută chiar dacă mexicanul a absentat în două curse după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Între timp, Albon va rămâne alături de familia Red Bull în calitate de pilot de rezervă.

"Albon rămâne o parte importantă a echipei ca pilot de teste și de rezervă și se va concentra pe dezvoltarea monopostului pentru 2022", a adăugat echipa.

Via Red Bull

Comentarii (23)

  • Bravo Checo si bravo RedBull!
    32 5
  • Mattia S
    YEEEESSS!!!
    26 3
  • Clasament cea mai tare dubla de piloti 2021: 1RedBull, 2Mercedes, 3Ferrari, 4McLaren, 5Alpine, 6AM, 7AT, 8AR, 9Williams, 10Haas - parere personala.
    8 19
  • Adrian
    2021 Mercedes au cei mai buni piloți
    8 26
  • M..E aston martin
    Red Bull - cea mai buna echipa
    aston martin - echipa de printese plangacioase
    15 24
  • Albof loser
    They race me so hard!
    11 3
  • Adrian
    M..E Aston Martin Mercedes e cea mai bună echipă
    8 17
  • Cu acești doi piloți văd RedBull-ul ca un monopost ce iese pe circuit cu-n set de supersoft neuzat în fața unor adversari cu pneuri uzate de zeci de tururi. Va fi o echipă tare!
    17 7
  • O decizie înțeleaptă un pilot cu experienta "perez" și chiar dacă este un contract pe un an va face totul sa conteze. Succes Red Bull.
    15 1
  • McLaren va fi peste RedBull sezonul viitor! Nu va mai entuziasmati atat de mult cu acest Perez!
    13 18
  • @XYZ
    Cred și eu că Perez nu-i va face față lui Verstappen și va termina aventura Red Bull în același anonimat ca Albon.
    Cât despre McLaren ... mai este mult până departe, în primul rând trebuie să-și armonizeze aerodinamica cu noul tip de motor, care este altceva decât cel Renault. Ușor de zis, greu de făcut, până și Williams are motor Mercedes, dar ...
    9 14
  • @XYZ
    N-are sanse echipa vesela. Ricciardo este la nivelul lui Perez, Norris mai are multe de invatat.

    Bine ca am scapat de cel mai slab pilot (Albon). Perez era cea mai buna alegere insa imi pare rau de Hulkenberg.
    11 4
  • Neutru
    Formula1 - a postat Ceremonia de premiere 2020. Dacă vreți să aflați despre premianți cum se prezintă în afara activității sportive.
    4 1
  • penultimul samaritean
    https://youtu.be/QT61rS58NeQ
    1 1
  • @DAV
    Mi-e greu sa cred ca McLaren, cu motor Mercedes, va fi langa Williams. De la locul 3 cu Renault, sa retrogradezi langa Williams cu cel mai puternic motor, e ca un basm de Ispirescu! Sa nu cumva, McLaren sa fie o suprpiza cam mare, castigand cateva Mari Premii! La Williams lipsesc niste creiere in aerodinamica! Si nu-mi aduc aminte, ca in istorie , Mclaren sa fi mers slab cu cel mai puternic motor! Din contra, sunt renumiti pentru sasiul pe care il fac! Nu degeeaba au schimbat la mijlocul sezonului nasul masinii, tinanad cont ca upgrad-urile sunt interzise in 2021! Stiau ei ceva despre motorul pe care il vor primi! Nu-s chiar atat de prosti!
    10 5
  • Checo il va distruge pe Max cu aceasi masina.Pilotul asta este exterm de subapreciat pana si in prezent.Multi uita ca in realitate si Ricciardo a fost mai bun decat Max la Red Bull
    10 2
  • Eu nu am spus ca McLaren va fi langa Williams, am spus doar ca McLaren va avea foarte mult de munca cu armonizarea monopostului, nu ca va fi ca Williams.
    \Renumiti pentru sasiul care-i fac ? Au avut supermotor inca din '95, dar au castigat doar cu Newey designer, adica '98, '99 si intamplator in '08, dupa ticalosia lui Alonso ! Mai recent au dat vina exclusiv pe Honda pentru lipsa performantei, dar dupa despartirea de ei, au iesit la iveala tarele, nu mici, aerodinamicii si de abia dupa doi ani au reusit sa asimileze, cat de cat, motorul Renault. Cam cat crezi tu ca va dura o adaptare rezonabila la motorul Mercedes ? Eu cred ca din 2022 !
    4 3
  • Alegerea logică.
    Lupta între MB şi RB cred că va fi mult mai strânsă.
    În primul rând trebuie urmărit ce impact va avea asupra dezvoltării monopostului vânzarea unei părţi din acţiuni de către MB.
    Hamilton îmbătrâneşte şi îi va fi din ce în ce mai greu.
    Perez e peste Bottas şi Verstappen e cel puţin la nivelul lui Hamilton.
    Faptul că în cursă s-a mers cu acelaşi update ca în calificări a arătat celorlalte echipe (inclusiv RB) unde este cu adevărat MB faţă de competitori.
    Honda sigur vrea să parăsească competiţia cu fruntea sus.
    Singurii care ar putea să vină tare din spate sunt Ferrari (personal cred că sainz este peste vettel) din păcate pentru ei acolo e Binotto....
    Nu cred că Hass vor avea cei mai slabi piloţi de pe grilă (Russell a demonstrat că cel mai prost rezultat cu o echipă-nu echivalează cu cel mai slab pilot- el demonstrând că e mai bun decât Bottas).
    5 1
  • Adrian
    Nica MB va peste RB sigur
    4 2
  • @Hadrian
    Hamilton cel mai bun, se stie !
    5 8
  • Florin
    Daca nu il sapă pe Perez poate ne vom da seama de calitatea reală a lui Verstappen. Deși cel care aduce bani, fani pentru Red Bull este Verstappen. Vom vedea anul viitor dar nu cred ca va fi un duel corect.
    4 0
  • Bernie
    @XXL..Vorbesti prostii..Este adevarat ca RBR l a favorizat pe Verstapen in dauna lui Ricci dar sa nu uitam ca Verstapen de atunci era un pusti teribilist debutant in F1.Era un tauras furios si naravas (ca tot concura el in echipa taurilor rosii) care cand vedea masinile rosii (Ferrari) in fata lui facea prapad cu ferraristii Kimi si Vettel..Le a distrus multe curse ferraristilot si ca fan al lui Kimi l am injurat si blestemat de nu l mai spala nici o apa pe lumea asta.Intre timp Verstapen s a maturizat si a simtit pe propria piele ce inseamna sa ti distruga altii o cursa.Deh..Justitie divina..Dar desi nu sunt fanul lui pot sa afirm ca in urmatorii 7-8-10 ani va domina toata generatia de piloti care vor concura in F1 dupa retragerea veteranilor..Bineinteles cu conditia sa aiba o madina competitiva.Sa nu uitam ca in prezent este singurul pilot care poate castiga o cursa normala cu o masina net inferioara..Nu discutam de curse castigate datorita hazardului..Asa ca parerea ta ca Perez il va distruge este doar in mintea ta..Verstapen va domina autoritar noua era a F1 si pe toti rivalii.Am totusi un regret..As fi dorit sa l ia Mercedes ptr 1 an macar sa i dea multa rusinica cocalarului vopsit sa si vada lungul nasului..
    6 2
  • O sa-l desfiinteze Verstappen. Problema nu era Albon, Max e prea rapid pentru grila actuala. Perez era batut uneori de Stroll...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru