Sfaturile lui Loeb pentru Raikkonen in Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.07.2009
Sebastien Loeb l-a sfatuit pe Kimi Raikkonen sa aiba incredere deplina in notitele copilotului sau in timpul Raliului Finlandei din acest weekend.

Kimi Raikkonen va avea parte de o experienta inedita in acest weekend, urmand sa concureze pentru prima oara in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Alegerea campionului mondial a fost Raliul Finlandei, considerat insa drept unul dintre cele mai dificile din calendarul competitional al WRC. Raikkonen va concura pe o masina Fiat Abarth Grande Punto, iar copilotul sau va fi experimentatul finlandez Kaj Lindstrom.

Sebastien Loeb, cvintuplu campion mondial in WRC, l-a avertizat pe Raikkonen ca trebuie sa aiba incredere deplina in indicatiile si notitele copilotului sau pentru a putea avea un parcurs rezonabil.

"Cel mai dificil este sa ia notite si sa aiba incredere in notite pe parcursul probelor speciale. Pentru asta ai nevoie de exeperienta. Sunt sigur ca se va distra foarte bine alunecand cu viteza mare in padure. Va fi complet diferit fata de ceea ce este el obisnuit", a declarat francezul.

La randul sau, Raikkonen a admis ca trebuie sa aiba incredere in notite pentru a putea fi rapid in cadrul raliului.

"Cu siguranta acesta este cel mai important lucru in raliuri. Fara notite nu ai nicio sansa sa fii rapid. Este ceva complet diferit. Oricine poate pilota, poate nu chiar oricine, dar oricine poate avea mai mult sau mai putin aceeasi viteza, dar notitele fac diferenta", a explicat pilotul Scuderiei Ferrari.

Anterior, Raikkonen a concurat in alte trei raliuri locale, insa a admis ca are nevoie de mai multe astfel de evenimente pentru a capata experienta. "Este nevoie de timp pentru a invata. Uneori poti sa gresesti. Nu este usor sa stii unde sa mergi, unde sa sari: vei ateriza pe pamant? Sper sa am notite bune. Voi lua acest raliu ca pe o exprienta de invatare", a mai precizat finlandezul.

Raliul Finlandei se va desfasura in weekendul 31 iulie - 2 august.

Via | Autosport

Taguri: Loeb, Raikkonen, WRC, raliu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru