Silverstone caută noi parteneri pentru dezvoltarea circuitului

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.05.2012
Proprietarul circuitului de la Silverstone a anunţat că este în căutarea unor noi parteneri pentru dezvoltarea pistei după ce negocierile cu un fond de investiţii din Qatar au eşuat.

British Racing Drivers' Club (BRDC), proprietarul circuitului de la Silverstone, caută de mai mult timp un partener căruia să-i concesioneze circuitul pe o perioadă de 150 de ani în schimbul a aproximativ 300 de milioane de euro, care ar urma să fie utilizaţi pentru dezvoltarea pistei.

BRDC a semnat anterior un contract de exclusivitate cu un potenţial partner, însă acesta a expirat recent fără ca cele două părţi să ajungă la o înţelegere. De aceea, BRDC a anunţat joi că a demarat căutările pentru un nou partener cu care să-şi ducă planurile la bun sfârşit.

"Potenţialul comercial al circuitului de la Silverstone este semnificativ şi căutăm investiţii externe din partea unei terţe părţi care împărtăşeşte viziunea noastră pentru a ne ajuta să ne realizăm potenţialul mai repede. Facem progrese cu partenerul nostru original, dar negocierile nu s-au încheiat încă cu o înţelegere. Întrucât perioada de exclusivitate a expirat, acum vorbim şi cu alţi potenţiali investitori", a declarat Stuart Rolt, preşedintele BRDC.

BRDC nu a confirmat numele partenerului ales iniţial, însă presa internaţională speculează că este vorba despre fondul de investiţii Qatar Investment Authority deţinut de statul Qatar.

BRDC a modernizat recent pit-urile şi a construit un complex nou pentru paddock, iar în cazul în care nu va găsi un nou partener va continua dezvoltarea circuitului pe cont propriu.

"Dacă nu putem găsi un partener potrivit vom continua noi înşine dezvoltare, dar la o rată mai scăzută", a adăugat Rolt.

Circuitul de la Silverstone găzduieşte, pe lângă Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, şi curse din MotoGP şi Campionatul Mondial de Superbike.

Via | Reuters

Taguri: Silverstone

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru