Silverstone va putea găzdui cursele de Formula 1 planificate în iulie: Guvernul britanic și-a dat acordul

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 26.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele de Formula 1 vor fi exceptate de la carantina de 14 zile impusă tuturor călătorilor care sosesc în Marea Britanie, astfel că cele două curse planificate la Silverstone în iulie vor putea avea loc.

Formula 1 a reușit să convingă Guvernul Marii Britanii să introducă o excepție de la noua regulă care impune tuturor persoanelor care sosesc în țară să stea în carantină timp de două săptămâni.

Practic, în urma acestei decizii, angajații echipelor vor avea libertate de circulație în Marea Britanie, iar acest lucru aduce două avantaje majore.

În primul rând, circuitul de la Silverstone va putea găzdui cele două curse planificate deja pentru luna iulie, care până în prezent au fost în dubiu în urma măsurilor de carantinare anunțate de autorități.

Anterior, Formula 1 inițiase negocieri cu circuitele de la Hockenheim și Hungaroring, care erau dispuse să organizeze cursele în locul circuitului de la Silverstone. Nu este clar dacă cele două curse de la Silverstone vor avea loc în 26 iulie și 2 august sau dacă vor fi decalate cu o săptămână pentru a avea loc în 19 iulie și 26 iulie.

Al doilea avantaj a acestei decizii este că Formula 1 va putea să organizeze mai bine etapele din Europa, în contextul în care șapte dintre cele 10 echipe de pe grila de start au sediul central în Marea Britanie.

Anterior, Formula 1 se gândea la grupuri de câte 4 curse în 21 de zile pentru a reduce cât mai mult perioadele în care angajații rămân blocați timp de două săptămâni în Marea Britanie.

Via RaceFans

Comentarii (3)

  • Costel
    Boris Johnson ii pan' la urma un baiat de zahar pentru marele circ numa' ca vreau sa-l intreb pe prim-ministru pe un ton a carui sobrietate se afla la cote maxime, impusa evident de actualul context cu covidu' :

    chiar mai merita F1 o astfel de dispensa privind regimul selectiv de carantinare pe teritoriul englez ?

    chiar mai merita ca probabil intreaga populatie sa fie supusa unui risc major de contaminare ?

    asta in conditiile in care pigmentatu' isi tradeaza si varsta si odata cu ea si lacunele profesionale certe chiar pentru sezonul 2020 in declaratia sa din urma cu cateva zile :

    "Should I continue racing?" ;
    "I have days when i wake up and feel groggy"

    Boris, noaptea ce vine sa-ti fie un sfetnic bun!
    6 4
  • danbiciclar
    „Silverstone va putea găzdui cursele de Formula 1 planificate în iulie: Guvernul britanic și-a dat acordul”
    irelevant, acordul îl poate da chiar și guvernul României !
    3 1
  • si mai fac show cu masinile prin londra inainte de curse?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru