Simona de Silvestro, femeia care vrea să concureze în Marele Circ în 2015, a efectuat primul test cu un monopost de F1

de Daniel Popescu
Luni, 28.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Simona de Silvestro, pilot afiliat al echipei Sauber cu obiectivul de a debuta în Marele Circ în 2015, a efectuat în weekend primul test cu un monopost de Formula 1.

Esential 180 de tururi a parcurs Simona de Silvestro in prima sesiune de teste de Formula 1
Simona de Silvestro a participat sâmbătă şi duminică la o sesiune de teste pe circuitul de la Fiorano cu un monopost Sauber C31 din sezonul 2012 vopsit în alb şi albastru.

Aceasta a fost prima experienţă a pilotului elveţian de sex feminin la volanul unui monopost de Formula 1, iar aceasta a parcurs 112 tururi în prima zi şi alte 68 de tururi în a doua zi, astfel că în total a efectuat 180 de tururi. Echipa nu a furnizat informaţii despre timpii realizaţi de Simona de Silvestro.

"Chiar dacă este ceva special să pilotezi un monopost de Formula 1, nu am fost prea nervos în cursul dimineţii. M-am concentrat la ce trebuia să fac. Dar după primul tur am realizat că acesta era primul meu tur într-un monopost de Formula 1 şi a fost ceva foarte special", a declarat ea.

Simona de Silvestro este pilot afiliat al celor de la Sauber şi va efectua alte opt zile de teste pe parcursul acestui an, primele două urmând să aibă loc în luna iunie pe circuitul de la Valencia.

Obiectivul ei este să capete cât mai multă experienţă cu scopul de a avea şanse să devină unul dintre piloţii echipei Sauber în sezonul 2015. Programul său este sprijinit financiar de Imran Safiulla, care are o serie de afaceri industriale şi care i-a asigurat bugetul încă din 2006.

Via Sauber 

Comentarii (4)

  • Omg....
    3 1
  • .....si va lua o suta de mii de secunde pe tur......
    5 2
  • "... nu am fost prea nervos în cursul dimineţii..."
    Vorbeste pilotul din ea!
    10 0
  • @octav71
    ti-o mai aduci aminte pe Giovana Amatti?Era la Brabham,nu a reusit sa se califice niciodata in vreo cursa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru