Singapore nu renunţă la cursă, deşi poluarea aerului atinge niveluri periculoase pentru sănătate

de Daniel Popescu
Marti, 15.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Marelui Premiu din Singapore nu intenţionează să amâne sau să anuleze cursa de Formula 1 de duminică, chiar dacă poluarea a atins un nivel periculos pentru sănătate în urma incendiilor de pădure din Indonezia.

Esential 101 este nivelul indexului de la care aerul este considerat nesanatos
151 a fost valoarea maxima a indexului inregistrata luni
Marele Premiu al statului Singapore de la sfârşitul acestei săptămâni a devenit incert după ce fumul dens degajat de incendiile de pădure controlate din Indonezia a fost purtat de vânt până în orasul-stat.

În ultimele 24 de ore, indicele de poluare a oscilat între 126 şi 151, în condiţiile în care orice valoare cuprinsă în intervalul 101-200 este considerată nesănătoasă pentru corpul uman. În plus, mai multe zboruri din regiune, în special din Malaysia, au fost amânate sau anulate din cauza fumului dens care pune în pericol siguranţa călătoriilor aeriene.

Cu toate acestea, organizatorii au anunţat în cadrul unui comunicat de presă că Marele Premiu al statului Singapore va avea loc conform programării iniţiale, în special din cauza faptului că nu pot prezice cât de puternică va fi poluarea aerului la sfârşitul săptămânii.

"Pe baza valorilor curente ale indexului de poluare, nu există planuri pentru a modifica programul de curse publicat.

Situaţia fumului este foarte schimbătoare nu numai de pe o zi pe alta, ci şi din oră în oră. Prin urmare, nu este posibil să prezicem corect care ar putea fi nivelul indexului de poluare pe parcursul weekendului de cursă", precizează organizatorii în comunicat.

Privire aeriana asupra circuitului

Ca măsuri de protecţie, organizatorii publică nivelul indexului de poluare pe site-ul oficial al Marelui Premiu şi pe ecranele din jurul circuitului. De asemenea, organizatorii vor avea la dispoziţie măşti pe care le vor putea oferi fanilor şi personalului Formulei 1, în timp ce asistenţa medicală va fi asigurată de 24 de echipe.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • painkiller
    cum se otravesc istetii astia intr-o veselie. ce poa' sa faca "evolutia " asta...
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru