Sistemul KERS utilizat de McLaren, premiat la Koln

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.11.2009
Compania britanica Zytek a fost premiata la Koln pentru dezvoltarea sistemului KERS utilizat de McLaren in sezonul 2009.

McLaren Mercedes este una dintre cele numai patru echipe care au utilizat sistemul KERS in sezonul 2009, tehnologia dovedindu-se de un real folos pentru echipa britanica pe anumite circuite din calendarul competitional.

Discutiile privind calitatile sistemului KERS au primit o confirmare saptamana trecuta, cand compania britanica Zytek, care a dezvoltat aceasta tehnologie pentru McLaren, a primit la Koln premiul Powertrain Innovation of the Year. Trofeul a fost acordat celor de la Zytek in urma rezultatelor obtinute prin dezvoltarea acestei tehnologii hibride, care a fost utilizata si in American Le Mans Series.

Sistemul KERS a contribuit printre altele la cele doua victorii obtinute de Lewis Hamilton in Ungaria si Singapore.

Desi este inclusa in regulamentul tehnic pentru sezonul 2010, tehnologia KERS nu va fi utilizata in sezonul 2010 al Formulei 1 in urma acordului unanim al echipelor, intrucat costurile de dezvoltare sunt mult prea ridicate comparativ cu beneficiile acesteia, mai ales in contextul reducerii agresive a costurilor.

Via | F1-Live

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru