Spa-Francorchamps vrea cursa alternativa cu Nurburgring

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 30.08.2009
Organizatorii Marelui Premiu al Belgiei au confirmat ca doresc sa gazduiasca alternativ cursa de la Spa-Francorchamps cu cea de la Nurburgring pentru a micsora pierderile financiare.

Circuitul de la Spa-Francorchamps trebuie sa gazduiasca Marele Premiu al Belgiei pana in anul 2012 inclusiv, conform contractului incheiat cu Bernie Ecclestone, seful Formulei 1.

Cu toate acestea, deficitul de trei milioane de euro preconizat pentru cursa din acest an i-a convins pe organizatori sa revizuiasca intelegerea, dorinta acestora fiind de a organiza Marele Premiu al Belgiei o data la doi ani.

Acest lucru ar fi posibil in cadrul unui parteneriat cu circuitul de la Nurburgring, care gazduieste in prezent Marele Premiu al Germaniei in alternanta cu circuitul de la Hockenheim. Includerea circuitului de la Spa-Francorchmaps in alternanta cu Nurburgring ar putea fi usurata de faptul ca circuitul de la Hockenheim nu mai doreste sa gazduiasca Formula 1 din cauza sumelor ridicate solicitate de Ecclestone.

Organizatorii au primit deja promisiunea lui Ecclestone ca propunerea lor va fi luata in considerare, insa in prezent nu se stie cand ar putea intra in vigoare acest plan.

Problemele de la Spa-Francorchamps nu reprezinta decat o continuare a dificultatilor intampinate de circuitele din Europa in ultimii ani, mai multe dintre acestea fiind deja eliminate din calendar in favoarea celor din Orientul Mijlociu, printre care Magny Cours si Silverstone.

Circuitul de la Spa-Francorchamps este considerat in unanimitate de piloti drept cel mai bun din calendarul competitional, in special datorita celebrului viraj Eau Rouge (foto), unde diferenta de altitudine fata de virajul precedent creeaza o senzatie unica.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Pacat
    Ambele circuite sint din cele mai frumoase. Si acum trebuie sa asteptam doi ani in cazul fiecaruia ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru