Spa-Francorchamps vrea să prelungească contractul pentru F1 până în 2016

de Daniel Popescu
Luni, 02.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Marelui Premiu al Belgiei vor să prelungească contractul pentru Formula 1 până în 2016, după ce proiectul alternării cursei cu Paul Ricard a eşuat.

Reprezentaţii circuitului de la Spa-Francorchamps au confirmat la sfârşitul săptămânii trecute că planurile pentru alternarea cursei de la Spa-Francrochamps cu cea de la Paul Ricard au eşuat, după ce Franţa a amânat în mod repetat negocierile după alegerea noului preşedinte Francois Hollande.

Iniţial, presa internaţională a speculat că în urma acestui eşec Belgia ar putea fi nevoită să părăsească Formula 1 din cauza dificultăţilor financiare, însă Andre Maes, promoterul circuitului, a dezvăluit că există deja un plan concret pentru remedierea situaţiei.

"Alegerea lui Francois Hollande ca preşedinte al Franţei a schimbat situaţia. Noi am avut o înţelegere cu echipa stabilită de fostul premier Francois Fillon pentru a alterna Marile Premii (n.r - din Franţa şi Belgia). Pentru noi a devenit clar că francezii nu vor să intre în acest joc. Prin urmare, i-am făcut o propunere lui Bernie Ecclestone, dar nu vă pot spune despre ce este vorba din cauza clauzei de confidenţialitate", a declarat el.

Publicaţia belgiană L'Echo susţine că propunerea Belgiei este prelungirea contractului pentru găzduirea curselor de la Formula 1 până în 2016 inclusiv.

Cel mai probabil, propunerea include şi o reducere a tazei de participare în campionat, lucru care anterior era refuzat constant de Ecclestone.

Totuşi, în condiţiile în care situaţia economică globală s-a agravat în ultimii ani, iar Marele Premiu al Americii de la New Jersey ar putea fi amânat pentru 2014, este foarte posibil ca britanicul în vârstă de 82 de ani să accepte inclusiv o taxă mai mică, mai ales că Spa-Francorchamps este unul dintre cele mai apreciate circuite din calendar.

Via | L'Echo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru