Spania construieste un nou circuit pentru teste

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.01.2009
Spania construieste un nou circuit de Formula 1 unde spera sa atraga echipele in cadrul sesiunilor de teste din timpul iernii.

Ibericii au deja doua circuite in calendarul Formulei 1, plus cel de la Jerez care a devenit deja traditional pentru testele efectuate pe parcursul anului.

Cu toate acestea, Spania a initiat construirea unui nou circuit, numit Motorland Aragon, cu scopul de a atrage echipele de Formula 1 pentru teste.

Noul circuit, care are o lungime de 5,3 km, va fi gata inainte de finalul anului, iar in octombrie va gazdui ultima etapa a competitiei World Series by Renault. Desi FIA a interzis testele din timpul sezonului pentru a reduce costurile, organizatorii sunt convinsi ca vor reusi sa transforme Motorland Aragon intr-o afacere profitabila. Argumentele managerului Tome Alfonso sunt reprezentate de faptul ca circuitul a fost construit de celebrul arhitect Hermann Tilke si a beneficiat de consilierea lui Pedro de la Rosa.

"Cred ca in acest moment Spania are tot ce ii trebuie. Cu doua curse, dintre care un circuit stradal nou la Valencia si celalalt la Barcelona, nu ne putem astepta la inca una.

Dar testele sunt o optiune. Stim ca acum exista restrictii de teste, dar avem linii drepte lungi. In plus, prin faptul ca avem un circuit marca Tilke in Europa, putem contribui cu optiunile noastre la Aragon".

La randul sau, Pedro de la Rosa crede ca noul circuit va impune un nou standard pentru cirucite in Europa. "Este un proiect pe termen lung in care am fost implicat de cativa ani", a adaugat el. "Principalul motiv pentru care sunt aici este sa fiu un suporter si un consultant tehnic pentru proiectul Aragon. Va fi mai mult decat un circuit. Va fi un oras complet pentru fanii sporturilor cu motor, inclusiv pentru familiile care vor sa se bucure aici in weekend. Este unul dintre cele mai interesante proiecte din Spania pentru urmatorii ani", a precizat pilotul de teste al echipei McLaren.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru